07 Μαρτίου 2017

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στηρίζει ομόφωνα Φιγιόν -Τι τους ζήτησε

Η ηγεσία των Ρεπουμπλικανών στήριξε ομόφωνα την υποψηφιότητα του Φρανσουά Φιγιόν στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, κατά την έκτακτη συνεδρίαση της πολιτικής επιτροπής του κόμματος.

Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της Γερουσίας, Ζεράρ Λαρσέ στο Reuters, ο οποίος κατά τη συνεδρίαση είπε ότι ο Φιγιόν «έβαλε τέλος στους δισταγμούς» που διατυπώθηκαν για την υποψηφιότητά του και ότι «η συζήτηση έληξε». Λίγες ώρες πριν από τη συνεδρίαση ο Αλέν Ζιπέ είχε αποκλείσει το ενδεχόμενο να αντικαταστήσει τον Φιγιόν, στην «κούρσα» των προεδρικών εκλογών, εν μέσω του σκανδάλου αργομισθίας της συζύγου του υποψήφιου.

Ο Φιγιόν από την πλευρά του κάλεσε την ηγεσία των Ρεπουμπλικανών να συσπειρωθούν και να τον στηρίξουν, τονίζοντας ότι είναι ο μόνος νόμιμος υποψήφιος.

«Είναι καιρός τώρα ο καθένας να ανακάμψει και να λογικευτεί», υπογράμμισε. «Σεβαστείτε το μήνυμα που έστειλαν οι ψηφοφόροι στις προκριματικές και ενωθείτε για να στηρίξετε την υποψηφιότητά μου», τους είπε. «Οι ψηφοφόροι μας δεν συγχωρούν εκείνους που συνεχίζουν να χύνουν το δηλητήριο του διχασμού», συμπλήρωσε ο Φιγιόν, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Ο υποψήφιος της Δεξιάς τόνισε ότι είναι έτοιμος να συμμετάσχει σε μια συνάντηση με τον πρώην πρόεδρο της χώρας Νικολά Σαρκοζί και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέν Ζιπέ, προκειμένου να «σωθεί» η προεκλογική εκστρατεία.

«Χάσαμε πάρα πολύ χρόνο σε μάταιες συζητήσεις, αφήνοντας το πεδίο ελεύθερο στην ακροδεξιά και τους υποψηφίους της Αριστεράς που τρίβουν τα χέρια τους από ικανοποίηση μπροστά στο ενδεχόμενο διχασμού μας», συμπλήρωσε ο Φιγιόν.