23 Μαρτίου 2017

ΕΠΙΣΗΜΟΣ ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΟΥ ΠΟΥΤΙΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ➤Ο Λαφαζάνης στηρίζει την «Λαϊκή Δημοκρατία του Ντόνετσκ»;

Την αντίδραση του υπουργείου Εξωτερικών προκάλεσε η είδηση που εμφανίστηκε σε ρωσικό πρακτορείο περί δημιουργίας γραφείου «επίσημης» αντιπροσωπείας της ονομαζόμενης «Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντόνετσκ (αυτονομιστές της Ανατολικής Ουκρανίας) στην Ελλάδα.

Επί της ουσίας δεν επρόκειτο για εγκαίνια κάποιας «επίσημης διπλωματικής αποστολής» στη χώρα μας, ούτε πολύ περισσότερο, για αναγνώριση της αποσχισθείσας εκ μέρους της Αθήνας.

Το παρών έδωσε μόνο ο Λαφαζάνης

Όπως διαβάζουμε στον Ελεύθερο Τύπο, ήταν μία σχεδόν «ιδιωτική» πρωτοβουλία από συλλόγους μεταναστών από την πρώην ΕΣΣΔ στην Ελλάδα, ενώ πολιτικά, ο μόνος που έδωσε το παρών ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης (στη φώτο βλέπετε τον ξεφτιλισμένο να κάνει μια "περήφανη" υπόκλιση στον Πρόεδρο της Gazprom στο υπουργείο) της ΛΑΕ, καθώς και στελέχη του κόμματος.

Να σημειωθεί πως τα μικρά γραφεία θα στεγαστούν σε κτήριο «αυτοδιαχειριζόμενου στεκιού» στα Εξάρχεια. Παρ’ όλα αυτά, το υπουργείο Εξωτερικών, με δήλωση του εκπροσώπου του, Στρ. Ευθυμίου, σημείωσε ότι «ουδέποτε η Ελλάδα έχει αναγνωρίσει την αυτοαποκαλούμενη «Δημοκρατία του Ντόνετσκ»».

Και πρόσθεσε: «Οποιεσδήποτε ενέργειες υπονομεύουν την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την πάγια θέση της ελληνικής κυβέρνησης περί σεβασμού της εδαφικής της ακεραιότητας.