15 Μαρτίου 2017

ΝΔ: Η Κυβέρνηση να βάλει τέλος στην ανοχή της ανομίας στα Πανεπιστήμια

«Καταδικάζουμε κατηγορηματικά κάθε πράξη βίας και αναρχίας, όπως αυτές που συντελέσθηκαν στους χώρους του Πανεπιστημίου Πάτρας, καθώς και της Νομικής Αθηνών, πανεπιστημιακούς χώρους ελεύθερης έκφρασης, γνώσης και δημοκρατίας», τόνισε σε δηλώσεις της η Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε η τομεάρχης Παιδείας της ΝΔ, σύμφωνα με το Liberal.gr, «αφενός, η άνανδρη επίθεση κατά φοιτητών – μελών της Δ.Α.Π. – ΝΔΦΚ του Πανεπιστημίου Πάτρας, που οδήγησε στον τραυματισμό και τη νοσηλεία ενός απ’ αυτούς, αλλά και οι βανδαλισμοί εντός του Πανεπιστημίου. Αφετέρου, η κατάληψη της Κοσμητείας της Νομικής Αθηνών από αναρχική ομάδα, λόγω της ακύρωσης εκδήλωσης στη Σχολή στην οποία θα παρενέβαινε τηλεφωνικά καταδικασμένος τρομοκράτης».

Σύμφωνα με την κ. Κεραμέως, «τα γεγονότα αυτά έρχονται να προστεθούν στα πολλά άλλα επεισόδια βανδαλισμών, βιαιοπραγιών και ανομίας, που λαμβάνουν χώρα τον τελευταίο καιρό σε Ανώτατα Ιδρύματα, υποβαθμίζοντας ακόμη περισσότερο το επίπεδο της εκπαίδευσης, αλλά και το – ανύπαρκτο πια – αίσθημα ασφάλειας των πολιτών».

Καταλήγοντας, η ίδια υπογραμμίζει ότι «καλούμε την Κυβέρνηση να βάλει τέλος στην ανοχή και να πάρει άμεσα τα μέτρα που απαιτούνται για να εξαλειφθούν τα θλιβερά αυτά φαινόμενα».