16 Μαρτίου 2017

Ο Τόμσεν ήταν ο παραλήπτης της βόμβας στο Παρίσι-Οι Γάλλοι συνδέουν την έκρηξη με τον Σόιμπλε -Εστειλαν το υλικό στην Αθήνα

Ο Πολ Τόμσεν φέρεται να ήταν σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο παραλήπτης του φακέλου-βόμβα που εξερράγη το μεσημέρι στα χέρια της βοηθού του στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.
Το χτύπημα σημειώθηκε μία ημέρα μετά την αποστολή πακέτου με εκρηκτικά στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε με υποτιθέμενο αποστολέα τον αντιπρόεδρο της ΝΔ, Αδωνι Γεωργιάδη. Αποτέλεσμα ήταν να σημάνει συναγερμός και στην Ελλάδα και ήδη στα ΕΛΤΑ αναζητούν τις πρόσφατες αποστολές στο εξωτερικό προκειμένου να διαπιστωθεί αν ο φάκελος που έφτασε στο ΔΝΤ είχε φύγει από την Ελλάδα.

Οι Γάλλοι ρωτούν την ΕΛ.ΑΣ για τη συνδεσμολογία Σύμφωνα με πληροφορίες , οι γαλλικές αστυνομικές αρχές έχουν ήδη έρθει σε επαφή με τις ελληνικές και απέστειλαν οπτικό υλικό (φωτογραφίες) από τον χώρο της έκρηξης στα γραφεία του ΔΝΤ αναζητώντας πληροφορίες για την συνδεσμολογία του μηχανισμού και κατά πόσο αυτή είναι γνώριμη στην ελληνική αστυνομία.

Το χρονικό της επίθεση στο ΔΝΤ με το φάκελο-βόμβαΜία γυναίκα-υπάλληλος του ΔΝΤ τραυματίστηκε στο Παρίσι από έκρηξη που σημειώθηκε αφού άνοιξε έναν φάκελο στα γραφεία του Ταμείου.


«Πρόκειται για επίθεση, δεν υπάρχει άλλη λέξη», δήλωσε ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος βρίσκεται σε περιοδεία στο όρος Faron, στην Τουλόν, αφήνοντας να εννοηθεί ότι πρόκειται για τρομοκρατικό χτύπημα.
Ο διευθυντής της αστυνομίας στο Παρίσι Μισέλ Καντό δήλωσε ότι «το δέμα έχει σταλεί με το ταχυδρομείο». «Πρόκειται για ένα μεγάλο βαρελότο», «το θύμα τραυματίστηκε στο πρόσωπο» και υποφέρει «από ρήξη τυμπάνου». «Πρόκειται για ελαφρά τραύματα», πρόσθεσε ο Μισέλ Καντό.



«Το εκρηκτικό υλικό είναι ένας μεγάλος κύλινδρος περίπου 30 εκατοστών», γράφουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

«Ανανδρη πράξη βίας» χαρακτήρισε την έκρηξη παγιδευμένου υλικού η Κριστίν Λαγκάρντ σε ανακοίνωσή της. «Καταδικάζω αυτή τη δειλή πράξη βίας και επαναβεβαιώνω την αποφασιστικότητα του ΔΝΤ να συνεχίσουμε τη δουλειά μας σύμφωνα με την εντολή μας. Συνεργαζόμαστε στενά με τις γαλλικές αρχές για να διερευνήσουμε το συμβάν και να διασφαλίσουμε την ασφάλεια του προσωπικού μας», δήλωσε συγκεριμένα η Λαγκάρντ.






Την είδηση του τραυματισμού επιβεβαιώνει και αστυνομική πηγή τονίζοντας ότι το θύμα είναι μία διοικητική υπάλληλος η οποία ανοίγονταςτη παγιδευμένη επιστολή τραυματίστηκε στα χέρια και το πρόσωπο.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία της έρευνας, η έκρηξη που σημειώθηκε στο τέλος του πρωινού πιθανόν να προκλήθηκε από βαρελότο, διευκρίνισαν οι πηγές αυτές. Πολλοί άνθρωποι απομακρύνθηκαν από το σημείο «για προληπτικούς λόγους», δήλωσε μία από αυτές.
Το κτίριο βρίσκεται στο 66 Λεωφόρος Iéna, στο 16ο διαμέρισμα του Παρισιού. Η πρόσοψη του κτιρίου δεν έχει πληγεί, σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ.

Πακέτο-βόμβα στον Σόιμπλε -Τα δύο γεγονόταΜέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο αν ο φάκελος που εξερράγη συνδέεται με το πακέτο -βόμβα που έστειλαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στο γερμανικό υπουργείο Οικονομικών με αποδέκτη τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Ωστόσο, ήδη όλα τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν τη σύνδεση των δύο περιστατικών.

Συγκεκριμένα, το ΒΒC αναφέρεται στο θέμα σημειώνοντας από την αρχή ότι χθες υπήρχε ανάλογο περιστατικό στη Γερμανία και συγκεκριμένα στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ και αναφέροντας ότι αυτό εστάλη από την Ελλάδα, από την τρομοκρατική οργάνωση Πυρήνες της Φωτιάς. Παράλληλα υπενθυμίζει ποιοι είναι οι τέσσερις θεσμοί που δανείζουν την Ελλάδα.

Και στα δύο περιστατικά αναφέρεται και η καναδική Globe and Mail, ενώ το CNN αφού αναφέρεται στο σημερινό και στο χθεσινό γεγονός, σημειώνει ότι προς το παρόν δεν υπάρχει επίσημα κάποια σύνδεση μεταξύ τους. Στο ίδιο στιλ και ο Independent.

Η γαλλική εφημερίδα Le Figaro συνδέει την έκρηξη στα γραφεία του ΔΝΤ με τα εκρηκτικά που εστάλησαν στον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, από την Ελλάδα.
«Μια καλά πληροφορημένη πηγή δηλώνει στην Le Figaro ότι οι ερευνητές «ενστικτωδώς» συνδέουν την έκρηξη στο ΔΝΤ με την ανακάλυψη ενός «εκρηκτικού υλικού» στο γερμανικό ΥΠΟΙΚ, το οποίο θα μπορούσε να είχε προκαλέσει «σοβαρούς τραυματισμούς». Μια μυστηριώδης οργάνωση Ελλήνων αναρχικών, η «Συνωμοσία των Πυρήνων της φωτιάς» ανέλαβε την ευθύνη για την αποστολή του εκρηκτικού πακέτου στη Γερμανία. Η ομάδα αναφέρει ότι έδρασε στο πλαίσιο ενός σχεδίου που αποκαλείται «Νέμεσις» με στόχο «το σύστημα εξουσίας», γράφει η γαλλική εφημερίδα στην online έκδοση.

Υπενθυμίζεται ότι την ευθύνη για την αποστολή του παγιδευμένου δέματος στο γραφείο του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ανέλαβε η οργάνωση Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς.

Σε ανακοίνωση για την ανάληψη της ευθύνης, μεταξύ άλλων οι Πυρήνες της Φωτιάς ανέφεραν: «...συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά. Με τη δημιουργία ενός διεθνούς συνωμοτικού δικτύου πυρήνων της F.A.I. και της Σ.Π.Φ. σε δεκάδες χώρες που πραγματοποίησαν και συνεχίζουν να πραγματοποιούν αντάρτικες επιθέσεις»