02 Μαρτίου 2017

ΜΠΟ@ΡΔΕΛΑ ΠΑΝ/ΜΙΑ-Στη Θεσσαλία έκλεψαν τα κομπιούτερ-Στη Θεσ/νίκη κατέλαβαν χώρο στο Πολυτεχνείο για να κάνουν αυτόνομο στέκι-Στο Πάντειο επιτέθηκαν στα ΜΑΤ

Στην κατάληψη χώρου στην είσοδο της Πολυτεχνικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης προχώρησε η φοιτητική ομάδα "Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους- Μηχανολόγους", με στόχο, όπως γνωστοποίησαν τα μέλη της, τη δημιουργία και διαχείριση αυτόνομου στεκιού.

Πρόκειται για διάδρομο, δεξιά από την είσοδο της Σχολής, που κάποτε οδηγούσε σε σκάλες προς το κυλικείο αλλά έπειτα από σχετική παρέμβαση πλέον δεν οδηγεί πουθενά.

"Ήλθαν χθες και ζήτησαν από τους φύλακες να τους ανοίξουν την πόρτα. Όταν εκείνοι αρνήθηκαν έβγαλαν ηλεκτρικό δίσκο και έκοψαν το λουκέτο" δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κοσμήτορας της Πολυτεχνικής Σχολής, καθηγητής Κωνσταντίνος Βασίλειος Κατσάμπαλος.

"Κατέστησα σαφές ότι πρόκειται για κατάληψη δημόσιου χώρου" πρόσθεσε ο κ.Κατσάμπαλος γνωστοποιώντας ότι έχει ενημερώσει σχετικά τις πρυτανικές Αρχές. Διευκρίνισε ακόμη πως ο ίδιος είχε ανακοινώσει την πρόθεση της Κοσμητείας να αξιοποιήσει τον διάδρομο που καταλήφθηκε, ως χώρο πολιτιστικών εκδηλώσεων για τις 39 φοιτητικές ομάδες της Πολυτεχνική Σχολής.

"Επιλέγουμε να καταλάβουμε έναν χώρο, επιδιώκοντας να δημιουργήσουμε ένα πιο οικείο μέρος, του οποίου τα χαρακτηριστικά θα διαμορφώνονται από εμάς, χωρίς τη διαμεσολάβηση οποιουδήποτε (κοσμητείας, πρυτανείας, εργολαβίας, παρατάξεων [...] Αποφασίσαμε τη δημιουργία ενός στεκιού και τη διαχείρισή του ως ΑΠΗΜ, ενός στεκιού, το οποίο θα είναι ενάντια στα συμπλέγματα εξουσίας και στους αποκλεισμούς που παράγουν" ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη της ομάδας, που κατέλαβε τον χώρο. Η εκπαιδευτική διαδικασία στην Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ διεξάγεται κανονικά.

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, έξω από το Πάντειο πανεπιστήμιο

Προπηλάκισαν διερχόμενο αστυνομικό που φορούσε με πολιτικά ρούχα

Επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, που βρισκόταν έξω από το Πάντειο πανεπιστήμιο εξαπέλυσαν το μεσημέρι περίπου 100 νεαρά άτομα.

Αρχικά, τα συγκεκριμένα άτομα προπηλάκισαν διερχόμενο αστυνομικό που φορούσε με πολιτικά ρούχα, στην οδό Πάντου, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να πετούν διάφορα αντικείμενα, μέχρι και καρέκλες που πήραν από καφετέρια, εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων.

Σημειώνεται, ότι δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός, ενώ δεν έγινε προσαγωγή.

Έκλεψαν υπολογιστές από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας την ώρα του φοιτητικού πάρτι

Οι φοιτητές έκαναν πάρτι στον Θόλο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στον Βόλο και την ίδια ώρα κάποιοι επιτήδειοι έκλεβαν ηλεκτρονικούς υπολογιστές και λογισμικά, ανοίγοντας τρύπα στον τοίχο του εργαστηρίου του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Το περιστατικό της κλοπής σημειώθηκε πριν από λίγες ημέρες, κατά τη διάρκεια της αποκριάτικης γιορτής που πραγματοποιούσαν οι φοιτητές στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου, ωστόσο καταγγέλθηκε χθες το βράδυ προς τις πρυτανικές αρχές, κατά τη συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής.

Να σημειωθεί ότι έχουν γίνει και άλλες διαρρήξεις σε πολλά γραφεία στο νέο κτίριο του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Η συνέλευση του Παιδαγωγικού Τμήματος Ειδικής Αγωγής εκτίμησε ότι η κλοπή ήταν συνέπεια της ανεξέλεγκτης κατάστασης που δημιουργούν τα πάρτι στο παραλιακό συγκρότημα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στον Βόλο και κυρίως στον Θόλο και εκτιμά ότι η πανεπιστημιακή κοινότητα πρέπει να πάρει μέτρα, ώστε να εξαλειφθούν τέτοια φαινόμενα, τα οποία πέρα από την αδιαμφισβήτητη ποινική τους διάσταση, έχουν οικονομικές, ακαδημαϊκές και κοινωνικές συνέπειες.

Συγκεκριμένα, η συνέλευση επισημαίνει την υποβάθμιση της ποιότητας σπουδών όλων των φοιτητών του τμήματος, αλλά και την δυσκολία που προκαλείται στην πρόσβαση φοιτητών με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες στις σπουδές τους.

Η αρμόδια αντιπρύτανης Δημοσίων Σχέσεων, Ιωάννα Λαλιώτου, τόνισε πως το θέμα της κλοπής των υπολογιστών θα συζητηθεί στη Σύγκλητο του πανεπιστημίου, ενώ το ζήτημα των φοιτητικών πάρτι απασχολεί έντονα τις πανεπιστημιακές αρχές. Ήδη, η πρυτανική αρχή σκέπτεται διάφορους τρόπους για να έχουν οι φοιτητές ένα δικό τους χώρο για την πραγματοποίηση των εκδηλώσεων που θέλουν.