17 Μαρτίου 2017

Τα δύο σενάρια που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική για τις αποστολές τρομοπακέτων -Τι επιδιώκουν οι Πυρήνες της Φωτιάς

Η αποστολή των τρομοπακέτων σε Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ΔΝΤ και η ανάληψη ευθύνης από τη Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς (για την περίπτωση του Γερμανού ΥΠΟΙΚ) έχουν σημάνει συναγερμό στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία στην Ελλάδα.

Οι αξιωματικοί φαίνεται πως καταλήγουν σε δύο σενάρια για τις κινήσεις των τρομοκρατών. Το πρώτο είναι η προσπάθεια επανάληψης των μαζικών αποστολών τρομοδεμάτων όπως το 2010, ενώ το δεύτερο είναι η συνεργασία Ελλήνων τρομοκρατών με ξένους ομοϊδεάτες τους

Σενάριο 1ο: Επανάληψη του 2010 με τις μαζικές αποστολές
Το ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική είναι να θέλουν οι Πυρήνες της Φωτιάς να επαναλάβουν ό,τι είχαν κάνει το 2010. Τότε είχαν στείλει συνολικά 14 «τρομοδέματα» σε πρεσβείες στην Ελλάδα και σε στόχους του εξωτερικού, ανάμεσά τους η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, ο τότε πρόεδρος της Γαλλίας, Νικολά Σαρκοζί, και ο Ιταλός πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Σε αυτήν την περίπτωση η επιδίωξη των τρομοκρατών είναι να στείλουν το μήνυμα ότι παρά τις δεκάδες συλλήψεις των τελευταίων ετών είναι παρόντες στο αντάρτικο πόλης.

Σενάριο 2ο: Συνεργασία των Πυρήνων με ξένους τρομοκράτες
Το δεύτερο σενάριο που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική, μετά και τα όσα έγραφαν οι Πυρήνες της Φωτιάς στην προκήρυξή τους, είναι οι πιθανές συνεργασίες τους με ξένους ομοϊδεάτες τους προκειμένου να πραγματοποιούν τα τρομοκρατικά χτυπήματα. Αν και αυτό το ενδεχόμενο δεν μπορούν να το επιβεβαιώσουν οι αστυνομικοί, στην τελευταία φράση του κειμένου της «ΣΠΦ» αναφέρει πως τον τελευταίο χρόνο έχουν γίνει έντονες προσπάθειες στρατολόγησης ατόμων στις εγχώριες οργανώσεις, κάτι που φαίνεται και από εμπρηστικές επιθέσεις στην Αθήνα που χαρακτηρίζονται ως «δοκιμαστικές» από άτομα που εκπαιδεύονται στην κατασκευή βομβών.