ΗΠΑ: Συνελήφθη ναύαρχος για δωροδοκία με σ@ξουαλικές υπηρεσίες

Ένας Αμερικανός ναύαρχος ε.α. και οκτώ εν ενεργεία και ε.α. αξιωματικοί δωροδοκούνταν συστηματικά με σεξουαλικές υπηρεσίες, ταξίδια κι άλλα πολυτελή δώρα από μια Μαλαισιανή εταιρεία για να τη βοηθούν να κλείνει χρυσοφόρα συμβόλαια συνεργασίας με το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό.

Ο 53χρονος ναύαρχος ε.α. Μπρους Λάβλες κι οι υπόλοιποι αξιωματικοί κατηγορούνται ότι δέχθηκαν τις σεξουαλικές υπηρεσίες ιερόδουλων και άλλα «δώρα» από τον Λέοναρντ Φράνσις με αντάλλαγμα απόρρητες πληροφορίες που βοηθούσαν την εταιρεία του, την Glenn Defence Marine Asia να κερδίζει διαγωνισμούς προμήθειας.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Φράνσις νοίκιασε κάποτε τη σουίτα Mac Arthur στο Manila Hotel, όπου χρησιμοποιήθηκαν αναμνηστικά του στρατάρχη Ντάγκλας Μακ Άρθουρ (του διασημότερου και πλέον αμφιλεγόμενου Αμερικανού στρατιωτικού του 20ου αι.) ως σεξουαλικά βοηθήματα σε ερωτικές πράξεις των κατηγορούμενων με ιερόδουλες.

Ο Φράνσις κατηγορείται ακόμη ότι πλήρωνε για πλουσιοπάροχα γεύματα με φουά γκρα και σούπα από ουρά βοδιού που κόστιζαν μέχρι και 12.000$, για πανάκριβα κρασιά και πούρα αξίας 2.000$ το κουτί.

Η εισαγγελία λέει ότι οι κατηγορούμενοι αυτοαποκαλούνταν «Το Χαρέμι του Βασιλιά των Λιονταριών», «Αδελφότητα», «Αγέλη Λύκων» και άλλα ονόματα καθώς προσπαθούσαν να στρατολογήσουν κι άλλα μέλη στη συμμορία τους, Κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούσαν ψευδώνυμα και ξένους λογαριασμούς email για να καλύπτουν τα ίχνη τους.

Ο Φράνσις, ή αλλιώς «Χοντρός Λέοναρντ» (λόγω της φαρδιάς του περιφέρειας) κατηγορείται ότι «άρμεξε» 35 εκατ. δολάρια απ’ το αμερικανικό πολεμικό ναυτικό «φουσκώνοντας» τους λογαριασμούς για τα τρόφιμα, τα καύσιμα και το νερό που προμήθευε η εταιρεία του σε πολεμικά πλοία στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Οι κατηγορούμενοι αξιωματικοί έδιναν στον Φράνσις πληροφορίες που βοηθούσαν την εταιρεία του να αντιμετωπίζει τους ανταγωνιστές και να κερδίζει τους διαγωνισμούς προμήθειας, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις οδηγούσαν τα πλοία σε λιμάνια στον Ειρηνικό όπου η Glenn Defence Marine Asia μπορούσε να χρεώνει πλαστά τιμολόγια και τέλη.