17 Μαρτίου 2017

Η ΝΔ για τρομοδέματα: Η επιχείρηση στοχοποίησής μας θα αποτύχει παταγωδώς

«Η στοχοποίηση στελεχών της ΝΔ θα αποτύχει παταγωδώς» επισημαίνει η ΝΔ με αφορμή τα δέματα με τα εκρηκτικά που απεστάλησαν σε Σόιμπλε και ΔΝΤ αναγράφοντας ως αποστολείς τους κ.κ. Αδ. Γεωργιάδη και Βασ. Κικίλια.

Παράλληλα, η ΝΔ εντοπίζει το μείζον πρόβλημα ασφαλείας που προκύπτει από αυτές τις ενέργειες.

«Το δεύτερο κρούσμα αποστολής εκρηκτικού μηχανισμού από την Ελλάδα αναδεικνύει το πολύ σοβαρό πρόβλημα ασφάλειας, καθώς και μία εξαιρετικά αρνητική εικόνα για τη χώρα» τονίζει σε ανακοίνωσή της η ΝΔ σχολιάζοντας το «τρομοπακέτο» στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι.

«Επιβάλλεται, να αποδωθούν ευθύνες για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά κάθε άλλη πιθανή τρομοκρατική πράξη» σημειώνει η η αξιωματική αντιπολίτευση. Κάνοντας αναφορά στους δήθεν αποστολείς των τρομοδεμάτων, Αδωνι Γεωργιάδη και Βασίλη Κικίλια, η ΝΔ επισημαίνει: «Σε όσους εμπνεύστηκαν να βάλουν ως αποστολείς στα δυο πακέτα - βόμβες τα ονόματα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας τους λέμε: Η επιχείρηση στοχοποίησης της Νέας Δημοκρατίας και των στελεχών της θα αποτύχει παταγωδώς, γιατί σύσσωμος ο ελληνικός λαός καταδικάζει τέτοιου είδους ενέργειες».

Νωρίτερα, η αξιωματική αντιπολίτευση είχε καταδικάσει έντονα το τρομοδέμα προς τον Β. Σόιμπλε για το οποίο ανέλαβε την ευθύνη η τρομοκρατική Οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς».

«Η καταδίκη κάθε τρομοκρατικής πράξης είναι για τη Νέα Δημοκρατία αυτονόητη και κατηγορηματική.  Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας για το πώς ένας φάκελος με εκρηκτικά πέρασε τις διαδικασίες ανίχνευσης και ελέγχου για να καταλήξει στο γερμανικό Υπουργείο Οικονομικών» ανέφερε η ΝΔ και κατέληξε: «Είναι ανάγκη να υπάρξει άμεσα εξονυχιστική έρευνα για τα μέτρα ασφαλείας στη χώρα μας και να αποδοθούν ευθύνες».