07 Μαρτίου 2017

Α. Γεωργιάδης: Η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης βλάπτει πολλαπλώς την Ελλάδα

Για πολλαπλή ζημιά στην Ελλάδα από την καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης καθώς και για ψέματα του κ. Τσίπρα περί ανάπτυξης έκανε λόγο ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξή του στο ραδιόφωνο του Alpha o αντιπρόεδρος και τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, τόνισε πως δεν υπάρχει πιο εντυπωσιακή επιβεβαίωση της παροιμίας “το ψέμα έχει κοντά πoδάρια” από αυτό που συνέβη με την ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ για την ύφεση στην Ελλάδα. “Η ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑ πρέπει να έγινε με διαφορά λίγων λεπτών από την ομιλία του Πρωθυπουργού. Ως Πρωθυπουργός της χώρας, πριν πάει να μιλήσει στο Υπουργικό Συμβούλιο, δεν έχει ενημερωθεί για τα πραγματικά στοιχεία; Δεν μιλάει με τον Υπουργό Οικονομικών; Ο κ. Τσίπρας πήγε στο υπουργικό συμβούλιο, πανηγύρισε ότι η Ελλάδα πήγε σε ανάπτυξη και οδηγήθηκε σε επικοινωνιακό Βατερλώ” επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης.

“Η εξέλιξη αυτή είναι άσχημη και για τις διαπραγματεύσεις για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί αλλάζει τα νούμερα, άρα λείπουν λεφτά. Δεύτερον – και αυτό φοβάμαι- ενισχύει τα επιχειρήματα του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για περισσότερα μέτρα, κάτι το οποίο δεν επιθυμούμε”, συμπλήρωσε.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι η καθυστέρηση στο κλείσιμο της αξιολόγησης, την οποία διαρκώς κάνει ο κ. Τσίπρας, βλάπτει πολλαπλώς και τον ίδιο και την Ελλάδα. “Το γεγονός ότι του το έχουν επισημάνει οι κ. Χουλιαράκης, Δραγασάκης, ακόμα και ο κ. Τσακαλώτος και εκείνος εξακολουθεί να καθυστερεί, είναι πράγματι εντυπωσιακό” υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης.

Από την κριτική του κ. Γεωργιάδη δεν γλίτωσε ούτε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, ο οποίος σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη μιλάει περισσότερο απ’ όσο θα έπρεπε. “Οι υπουργοί Άμυνας, μέχρι σήμερα, δεν εμπλέκονταν στην εξωτερική πολιτική της χώρας. Το Σύνταγμα προβλέπει ότι η εξωτερική πολιτική ασκείται μόνο από δύο πρόσωπα: τον Πρωθυπουργό και τον Υπουργό Εξωτερικών. Όταν βγαίνει στην τηλεόραση και λέει “την επόμενη φορά θα αντιδράσω δυναμικά”, δεν έχει καμία δουλειά να το κάνει. Η δουλειά του είναι να κρατάει υψηλά το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων και τίποτε άλλο”, τόνισε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

Όσον αφορά την υπόθεση Novartis ο κ. Γεωργιάδης υποστήριξε ότι βάσει του ισολογισμού της εταιρείας προκύπτει πως επί υπουργίας Ξανθού και Πολάκη, το 2015, κέρδισε ενάμιση εκατομμύριο ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι επί δικής του υπουργίας. “Ποιος ήταν λοιπόν ο υπουργός που έκανε τα χατίρια στη Novartis και ποιος όχι; Για να τελειώνουμε επιτέλους με τα παραμύθια, τη λάσπη και τη συκοφαντία”, κατέληξε ο κ. Γεωργιάδης.

http://www.liberal.gr/arthro/120691/epikairotita/2017/a-georgiadis-i-kathusterisi-sto-kleisimo-tis-axiologisis-blaptei-pollaplos-tin-ellada.html