21 Μαρτίου 2017

Στα... "κεραμίδια" στελέχη της ΝΔ για το γελοίο άρθρο Καμμένου

ρεπορτάζ: Άντζελα Πεΐτση

Κριτική «κόλαφο» κατά του Προέδρου των ΑΝΕΛ, Πάνου Καμμένου, άσκησαν υψηλόβαθμα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με αφορμή το χθεσινό άρθρο του, που δημοσίευσε η εφημερίδα «Δημοκρατία», με τίτλο «Η παράταξη που υπηρέτησα έχει άλλες αξίες».
Υπενθυμίζουν, πως διέσπασε τη ΝΔ το 2012, για να μην ψηφίσει τότε το μνημόνιο ενώ σήμερα για να κρατήσει την καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, ψηφίζει «τα πάντα». Κάνουν λόγο για «πανικό» και χαρακτηριστικά υπογραμμίζουν πως «τα όσα λέει δεν είναι άξια σχολιασμών». Τονίζουν, πως η καλύτερη «υπηρεσία που μπορεί να προσφέρει, στο «καραμανλικό μπλοκ», τη ΝΔ και τη χώρα, είναι να άρει την εμπιστοσύνη του, στην συγκυβέρνηση και να τη ρίξει».

Παρατηρούν πως «είναι πλέον αργά για δάκρυα, είναι πολύ αργά να επικαλείται τον καραμανλισμό» και τον επικρίνουν πως όσοι προσπαθούν να πολιτευτούν ερμηνεύοντας τον Καραμανλή, για να υφαρπάξουν ψήφους, ψαρεύουν σε θολά νερά».

Το zougla.gr κατέγραψε με αφορμή το θέμα, τις απόψεις των κ.κ. Άδωνι Γεωργιάδη, Σοφίας Βούλτεψη, Νίκου Παναγιωτόπουλου, Κώστα Κουκοδήμου και Γιώργου Στύλιου.

Άδωνις Γεωργιάδης: «Ο Πάνος Καμμένος που διέσπασε τη ΝΔ το 2012, έχει τα «μούτρα» να κάνει «δήθεν» κριτική στη ΝΔ και σε μένα»


Ο Αντιπρόεδρος και Τομέρχης Άμυνας της ΝΔ, Βουλευτής Β’ Αθηνών, Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε στο zougla.gr : «Ο κ. Καμμένος που διέσπασε τη Νέα Δημοκρατία το 2012 για να μην ψηφίσει το μνημόνιο, ο οποίος ψηφίζει τώρα το μνημόνιο για να κρατήσει την καρέκλα του Υπουργού Εθνικής Αμύνης, έχει «τα μούτρα» να κάνει κριτική στη ΝΔ, σε μένα και να μιλάει δήθεν «ως εκπρόσωπος» του Καραμανλισμού ενώ στηρίζει «ως κυβέρνηση» το κόμμα, που τον κατηγορούσε πως είχε άμεσες σχέσεις μ’ αυτούς που έκαιγαν την Αθήνα. Και … λίγη ντροπή δε βλάπτει».

Σοφία Βούλτεψη: «Ο κ. Καμμένος ματαιοπονεί κι ας ετοιμαστεί να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων και των παραλήψεων του»
Η Βουλευτής ΝΔ, Β’ Αθηνών, πρώην Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργό Μέσων Ενημέρωσης και κυβερνητική εκπρόσωπος- Δημοσιογράφος, υπογράμμισε: «Μπροστά στον πανικό που έχει προκαλέσει η κατάρρευση της πιο καταστροφικής κυβέρνησης στη χώρα από τον καιρό του Δεληγιάννη, ο κ. Καμμένος έχει την αφέλεια να πιστεύει ότι μπορεί να βλάψει την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας. Τα όσα λέει και τα όσα γράφει δεν είναι άξια σχολιασμών. Η καταστροφή που έχει προκαλέσει μαζί με τον συνεταίρο του, τον κ. Τσίπρα, είναι τόσο μεγάλη που κάθε προσπάθεια να περισώσει τον εαυτό του, είναι καταδικασμένη να πέσει στο κενό.

»Έχουν καταποντίσει την οικονομία, έχουν παραδώσει τη χώρα σε «αιώνια» μνημόνια, έχουν παραδώσει το δημόσιο πλούτο σ’ ένα αιωνόβιο «υπερταμείο», προσθέτουν δανειστές κι αφαιρούν ελπίδα. Ας καταλάβει λοιπόν, ο κ. Καμμένος πως ματαιοπονεί κι ας ετοιμαστεί να υποστεί τις συνέπειες των πράξεων και των παραλήψεων του».

Νίκος Παναγιωτόπουλος: «Η καλύτερη «υπηρεσία» που μπορεί να προσφέρει ο κ. Καμμένος, είναι να άρει την εμπιστοσύνη της συγκυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα και να τη ρίξει»

Ο Βουλευτής ΝΔ, Καβάλας και Τομέαρχης Δικαιοσύνης – Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Νίκος Παναγιωτόπουλος, με αυστηρότατη κριτική κατά του Προέδρου των ΑΝΕΛ, δήλωσε: «Αν ο Πάνος Καμμένος προσδιορίζει τον εαυτό του, στο (αποκαλούμενο) ως «καραμανλικό μπλοκ, τότε η καλύτερη «υπηρεσία» που μπορεί τόσο να προσφέρει «σ’ αυτό» και τη Νέα Δημοκρατία όσο και τη χώρα, είναι να άρει την εμπιστοσύνη της συγκυβέρνησης με τον κ. Τσίπρα και να τη ρίξει. Προς το παρόν δε πείθει, ως προς τις προθέσεις του και τους «δεσμούς» του με την παράταξη της ΝΔ, παρά τον διακαή του, πόθο. Ίσως κι ενόψει μιας επικείμενης συντριβής».

Κώστας Κουκοδήμος: «Όσοι επικαλούνται τον «καραμανλισμό» έπρεπε να τον στηρίξουν όταν η χώρα ήταν σε κίνδυνο, τώρα είναι αργά»
Ο Βουλευτής ΝΔ, Πιερίας, Κώστας Κουκοδήμος, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Παρά το γεγονός ότι έχω μια φιλία με τον Πάνο Καμμένο, θεωρώ πως είναι πολύ αργά για δάκρυα, είναι πολύ αργά για να επικαλείται τον «καραμανλισμό». Είναι ένας άνθρωπος ο οποίος έριξε τη Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα σε μία περίοδο που η χώρα πήγαινε να βρει το ρυθμό της. Νομίζω, πως για το φίλο τον Πάνο, δεν υπάρχει πλέον «αγκαλιά» ή χώρος, στη Νέα Δημοκρατία. Όσοι επικαλούνται τον «καραμανλισμό» έπρεπε να τον στηρίξουν όταν η χώρα ήταν σε κίνδυνο, τώρα είναι αργά».


Γιώργος Στύλιος: «Όσοι προσπαθούν να πολιτευτούν ερμηνεύοντας τον Καραμανλή, για να υφαρπάξουν ψήφους, ψαρεύουν σε θολά νερά»

Με γραπτή του δήλωση, προς το zougla.gr, o Βουλευτής ΝΔ, Άρτας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμωνω, Γιώργος Στύλιος, με αφορμή το άρθρο του Υπουργού Εθνικής Άμυνας στην εφημερίδα Δημοκρατία, τόνισε με σχόλιο του, στο zougla.gr:

«Είναι πεποίθησή μου ότι ο πολιτικός κρίνεται από τη στάση και τη θέση ευθύνης που παίρνει στα μεγάλα και σημαντικά θέματα που αφορούν τον τόπο. Η πορεία ενός πολιτικού χαρακτηρίζεται από τα μεγάλα ΝΑΙ και ΟΧΙ στις κρίσιμες στιγμές. Ο Κώστας Καραμανλής υπήρξε πρόεδρος της ΝΔ και πρωθυπουργός για σειρά ετών. Το έργο του είναι αδιαμφισβήτητο. Οι πράξεις του και ο λόγος του διέπονται από θάρρος ευθύνη και αλήθεια. Αποτελεί εθνικό κεφάλαιο, όχι μόνο για τη ΝΔ αλλά και για ολόκληρη την Πατρίδα. Όσοι προσπαθούν να πολιτευτούν ερμηνεύοντάς τον ή κάνοντας δηλώσεις για αυτόν για να υφαρπάξουν ψήφους, ψαρεύουν σε θολά νερά. Κάθε απόπειρα διχασμού της ΝΔ θα πέσει στο κενό. Σε κάθε περίπτωση, η Χώρα έχει ανάγκη από πολιτική αλλαγή και τη λύση μπορεί να τη δώσει μόνο η ΝΔ».

Τέλος, διευκρινίζεται πως το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, δεν προέβη σε καμία δήλωση ούτε πρόκειται να προβεί σε κανέναν σχολιασμό.

http://www.zougla.gr/politiki/article/kolafos-kritikis-kata-tou-panou-kamenou-apo-stelexi-tis-neas-dimokratias