18 Μαρτίου 2017

Είναι φάση ο Αγόρης και τα διορισμένα τρολάκια του ΣΥΡΙΖΑ

Του Θανάση Χειμωνά

Τον  διευθυντή της εφημερίδας «Το Χωνί» Κώστα Αγόρη δεν τον ήξερα. Μέχρι χθες αγνοούσα την ύπαρξή του. Δεν το λέω για κακό.  Βλέπετε, έχω την ατυχία να γνωρίζω από την καλή και –κυρίως- από την ανάποδη πολλά άτομα που εργάζονται στα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ οπότε το ότι δεν έχω ακούσει ποτέ το όνομα αυτό μόνο ως θετικό θα μπορούσα να το χαρακτηρίσω.

Χθες μάθαμε πως ο κύριος Αγόρης  διορίστηκε ως μετακλητός στο γραφείο του Νίκου Παππά. Δεν είναι ο πρώτος δημοσιογράφος από το Χωνί που γνωρίζει αυτή την τύχη καθώς πριν μερικούς μήνες στο ίδιο φιλόξενο γραφείο είχε βρει στέγη και θαλπωρή και ο εκδότης της εφημερίδας, Γιώργος Χριστοφορίδης. Ίσως να είναι σύμπτωση. Ίσως πάλι να εξηγεί σε μεγάλο βαθμό γιατί το «Χωνί» που είχε ξεκινήσει ως εφημερίδα προσκείμενη στο ΕΠΑΜ του Δημήτρη Καζάκη εξελίχθηκε σε φανατικό υποστηριχτή των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Κι όμως. Το πρόβλημά μου δεν είναι ο κάθε Χριστοφορίδης και ο κάθε Αγόρης. Αυτούς τουλάχιστον τους ξέρουμε με τα ονόματά τους. Το ότι διορίστηκαν στην κυβέρνηση και, of all people, στον Παππά αφήνεται στην κρίση του κόσμου. Ο αναγνώστης που πληρώνει το ένα ευρώ και κάτι για να αγοράζει την συγκεκριμένη εφημερίδα τώρα πια γνωρίζει. Και είναι σε θέση να κρίνει κατά πόσο οφείλει να πιστεύει όσα γράφει το «Χωνί» (το οποίο- πιστέψτε με- δεν είναι σε καμία περίπτωση ό,τι χειρότερο κυκλοφορεί στα συριζαίικα ΜΜΕ. Υπάρχουν πολύ χειρότερα…)

Το θέμα μου είναι πως για κάθε Χριστοφορίδη και Αγόρη που μαθαίνουμε πως διορίστηκαν υπάρχουν δεκάδες συριζοτρόλ που χώνονται στο Δημόσιο στη ζούλα. Τα  πραγματικά ονόματά τους δημοσιεύονται στα σχετικά ΦΕΚ αλλά δε μας λένε τίποτα. Ποτέ δεν θα μάθουμε ποια αργομισθία έχει εξασφαλίσει ο «Αδιάσειστος», ποια εικονική θέση στην ΕΡΤ ανακουφίζει οικονομικά την «Φαιναρέτη Κομνηνού», πόσα γαλόνια εικονικό νερό έβγαλε από την Κωπαΐδα ο «Τοκάτας Φούγκας», πόση είναι η πρόωρη σύνταξη του «Γερογκρινιάρη», ποιο ασθενοφόρο στούκαραν σε στύλο της ΔΕΗ οι διαχειριστές της «αντίφα» (χα χα χα) φεϊσμπουκικής σελίδας The Roof Is On Fire κ.ο.κ.

Όταν με το καλό καταρρεύσει το σάπιο καθεστώς του ΣΥΡΙΖΑ οι Χριστοφορίδηδες και οι Αγόρηδες θα ξεπέσουν και θα πάψουν να μας απασχολούν. Όλοι όμως εκείνοι οι έμμισθοι αλήτες οι οποίοι, κρυμμένοι πάντα πίσω από μια ανέντιμη και άνανδρη ανωνυμία, συνεισέφεραν με τη χυδαιότητα, την διαδικτυακή τρομοκρατία,  τις απειλές, τις συκοφαντίες  και τις στοχοποιήσεις τους στην άνοδο του Τσίπρα στην εξουσία θα συνεχίσουν να ζουν ανάμεσά μας.

http://www.liberal.gr/arthro/122911/apopsi/th-cheimonas/einai-fasi-o-agoris.html