18 Μαρτίου 2017

ΒΕΛΟΥΧΙΩΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟ@ΤΣΑΣ! Με εντολή Μαξίμου υπέγραψε ο Σπίρτζης τη σύμβαση για το «Ελ. Βενιζέλος»

Υπέγραψε τελικά την 20ετή επέκταση της σύμβασης παραχώρησης του διεθνούς αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος» ο υπουργός Υποδομών, κατόπιν εντολής του Μεγάρου Μαξίμου και μετά από ημέρες παρασκηνιακής αντίστασης.

Ο Χρήστος Σπίρτζης δημιουργούσε συνεχώς προσκόμματα στην υπόθεση, με συνέπεια να χρειαστεί παρέμβαση του ίδιου του πρωθυπουργού, ο οποίος συνομίλησε τηλεφωνικά με τον υπουργό.

Την περασμένη εβδομάδα, ο κ. Σπίρτζης προσπάθησε να καταθέσει τροπολογία με την οποία επιβαλλόταν τέλος υπέρ της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας σε επιβάτες τράνζιτ από το αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η τροπολογία θα άλλαζε ουσιαστικά τη σύμβαση ανάμεσα στον αερολιμένα και το ΤΑΙΠΕΔ, όμως την μπλόκαρε το υπουργείο Οικονομικών.

Στη συνέχεια, ο κ. Σπίρτζης επέμεινε σε ειδική ρύθμιση για τα υπόστεγα των αερολιμένων, όμως ο πρωθυπουργός τον έπεισε να την διαπραγματευτεί χωριστά, άσχετα με τη σύμβαση παραχώρησης.


Πηγή: http://www.skai.gr/news/greece/article/341790/me-edoli-maximou-upegrapse-o-spirtzis-ti-sumvasi-gia-to-el-venizelos/