14 Μαρτίου 2017

Η εβδομάδα της μεγάλης μπαρούφας

Η εβδομάδα που ξεκίνησε μπορεί να διεκδικήσει ένα βραβείο ελαφρότητας και μπαρουφολογίας από τα στελέχη της κυβέρνησης σε κάθε επίπεδο. Από το σοβαρό της θέσης της χώρας στην Ευρώπη μέχρι το επίσης σοβαρό του καπνίσματος και ατμίσματος σε δημόσιους και ιδιωτικούς χώρους. Μέχρι σημείου που δεν ξέρει κανείς που να σταματήσει κανείς το κλάμα και να αρχίσει το γέλιο.

Η βδομάδα ξεκίνησε με άρθρο του πρωθυπουργού, στο οποίο ο πολιτικός προκαθήμενος φλερτάρει με μια Ευρώπη ποικίλων ταχυτήτων, αγνοώντας ότι το μεγάλο και μοναδικό ατού των μικρότερων χωρών της Ένωσης είναι το δικαίωμα βέτο στις κρίσιμες συνεδριάσεις μίας και μοναδικής Ένωσης. Από αυτόν το βραχνά θα ήθελαν οι μεγάλοι να απαλλαγούν, με τη βοήθεια αδιάβαστων ηγετών, σαν το λογογράφο του πρωθυπουργού στο συγκεκριμένο άρθρο!

Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ Τζανακόπουλος διαστρέβλωνε τις δηλώσεις του Γερούν Ντάισενμπλουμ, υποστηρίζοντας ότι θα ψηφιστούν ανακουφιστικά αντίμετρα για τα μέτρα που θα ψηφίσει η κυβέρνηση με κάθε πλεόνασμα, ενώ ο πρόεδρος του Eurogroup μιλούσε σαφώς για αντίμετρα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ για κάθε πλεόνασμα πέραν του συμφωνημένου 3,5%!

Τη σκυτάλη πήρε ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, που δήλωσε ότι τα μέτρα, τα οποία φέρνει η κυβέρνηση θα έπρεπε να ψηφιστούν από διευρυμένη πλειοψηφία, τάχα γιατί αφορούν σε χρόνο πέραν αυτής της διακυβέρνησης και δεσμεύουν το μέλλον της χώρας!

Θα ήταν χρήσιμο να μας πει ο υπουργός πότε ακριβώς αυτός και το κόμμα του άρχισαν να ενδιαφέρονται για το μέλλον της χώρας και εγκατέλειψαν την πρωτοκαθεδρία του μέλλοντος του κόμματός τους και την πρωτοκαθεδρία του μέλλοντος της τάξης που δήθεν υπερασπίζονται, χωρία να μπορούν και να την οριοθετήσουν.

Επίσης, ακόμα πιο χρήσιμο θα ήταν να μας πει αν σταμάτησε να πιστεύει ότι τα μέτρα που έρχονται είναι ωφέλημα για το λαό. Γιατί αν είναι, ποιος ο λόγος η κυβέρνηση να μοιραστεί αυτή την επιτυχία με κάποιον άλλον; Δεν μας έχει συνηθίσει σε τέτοιες απλοχεριές. Το προσκλητήριό του, αντίθετα προδίνει μάλλον κυβέρνηση που ψάχνει για συνένοχους σε έγκλημα παρά για ομοτράπεζους σε χαρά.

Στη συνέχεια ο υφυπέξ κ Κατρούγκαλος μας πληροφόρησε ότι η κυβέρνηση, που δια στόματός του υποσχόταν ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν σε 6 μήνες, ποτέ δεν υποσχέθηκε ότι οι συντάξεις θα βγαίνουν σε 6 μήνες! Ο πιο ψεύτης υπουργός παράλληλα με τον κ Σταθάκη συμπλήρωσε ότι για το αλαλούμ του ασφαλιστικού νόμου του, εξ αιτίας του οποίου δεν μπορούν καν να υπολογιστούν οι συντάξεις, φταίει η ΕΛΣΤΑΤ και ο καιρός που αντιμάχεται την κυβέρνηση.

Στο καπάκι (με το συμπάθειο), ο άλλος αρχιψεύταρος υπουργός κ Σταθάκης επιχείρησε και μάλιστα επιθετικά να χαρακτηρίζει νόμιμη και νομότυπη της αυξησάρα των 27.000 ευρώ που επιφύλαξε για τον εαυτό του ο πρόεδρος και διευθύνων της ΔΕΣΦΑ, ενώ η Ελλάδα βουίζει για την ηθική της δήθεν αριστεράς και την αρπακτικότητα των εκλεκτών της. Δε νοιάζεται για το νόμιμο ο κόσμος, αλλά για το ηθικό, για το οποίο δε νοιάζεται ο κ Σταθάκης!

Την ίδια μέρα ο υπουργός Προστασίας του Πωλητή κ Τόσκας δικαιολόγησε τα ντου, που έκαναν τα ΜΑΤ στις δύο καταλήψεις μεγάρων από ομάδες αναρχικών, με τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε η συγκυβέρνηση ΝΔ- ΠΑΣΟΚ στα αντίστοιχα ντου. Μόνο που τότε ο κ Τόσκας ήταν βουβός στο γραφειάκι του στο Πεντάγωνο, ενώ το κόμμα του μονοπωλούσε τα δελτία ειδήσεων με καταγγελίες και τους δρόμους με πορείες!

Και ο υπουργείο του υφυπουργού που καπνίζει ακόμα και μέσα στα νοσοκομεία έβγαλε εγκύκλιο, με την οποία απαγορεύεται για εικοστή φορά από εποχής Αβραμόπουλου το κάπνισμα παντού σε δημόσιους χώρους! Μάλιστα, για να πουληθεί και με μελό που πουλάει στους αφελείς, η εγκύκλιος προβλέπει ότι θα πληρώνουν 1500 ευρω και θα τους αφαιρείται προσωρινά το δίπλωμα όσοι καπνίζουν ή ατμίζουν σε αμάξι με παιδί μέχρι 12 ετών! Δηλαδή, άμα το παιδί είναι 13 ετών όλα καλά!

Αυτό που δε μας λέει η διαφημιστική μπαλαφάρα του υπουργείου καπνίζοντος υφυπουργού είναι ποιος θα πιάνει αυτούς που καπνίζουν στ αμάξια που τρέχουν με παιδιά. Και, στη σπάνια περίπτωση που θα πιαστεί το αυτοκίνητο πώς θα πιστοποιεί ότι το παιδί είναι 12 και όχι 13 ή 11 χρονών, ας πούμε!

Επειδή, τα μέτρα που προτείνονται είναι πολύ ωραία και απόλυτα δίκαια στη θεωρία και στη διαφήμιση, όπως όλα του ΣΥΡΙΖΑ. Χωρίς ίχνος έγνοιας για τήν εφαρμογή! Όλα για το θέατρο!

Όταν σχεδόν όλοι οι οδηγοί και συνοδηγοί κυκλοφορούν χωρίς ζώνες, οι μισοί που φτάνουν σε φανάρι περνάνε με κόκκινο, σχεδόν όλα τα ελαστικά στα αυτοκίνητα είναι φαγωμένα, τα μισά αμάξια είναι ανασφάλιστα, πάνω από τα μισά δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, τα τρία τέταρτα δεν έχουν κάρτες καυσαερίων, πολλοί έχουν γραμμένα τα όρια ταχύτητας στα άγραφα, σχεδόν όλα τα παπάκια περνάνε με κόκκινο, πάνε ανάποδα σε δρόμους και κυκλοφορούν στα πεζοδρόμια, ένα σωρό αυτοκίνητα είναι παρκαρισμένα σε ράμπες ΑΜΕΑ και σε διαβάσεις! Και όλα αυτά γίνονται ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΑ αφού δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από καμιά τροχαία! Τον οδηγό που καπνίζει θα δει ο ανύπαρκτος τροχονόμος, που θα αναγνωρίσει σε κίνηση και την ηλικία του παιδιού! Έχουμε πήξει στη μπαρούφα!

Αποκορύφωμα της χτεσινής κυβερνητικής προκλητικότητας ήταν η τοποθέτηση του αντιπροέδρου της Βουλής και δημοσιογράφου (!) Γ Βαρεμένου, ο οποίος υπερασπιζόταν χτες το δικαίωμα των βουλευτών να φορολογούνται μόνο για το 23% των εισοδημάτων τους την ώρα που οι πολίτες σφαγιάζονται!

Και τι έλεγε ο αθεόφοβος! Ότι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ δίνουν 2.500 ευρώ το μήνα στο κόμμα και γι αυτά τα λεφτά δεν μπορούν να φορολογούνται αφού δεν φτάνουν στην τσέπη τους! Ενώ τα λεφτά που πληρώνουν οι πολίτες σε εισφορές και λογαριασμούς ΔΕΗ, τηλεφώνου, ενοικίου, γραφείου, βενζίνης-πετρελαίου κίνησης, διοδίων, εισιτηρίων σε αεροπλάνα και τρένα και λεωφορεία, για τα οποία οι βουλευτές έχουν μεγάλες εκπτώσεις, πρέπει να φορολογούνται κανονικά! Έτσι καρεκλοπατέρες;

Τέλος, 65 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητάνε από την κυβέρνηση να νομοθετήσει ώστε να πάρουν σύνταξη και όσοι χρωστάνε ασφαλιστικές εισφορές πάνω από 20.000 ευρώ στα ταμεία, γιατί από την κρίση δεν μπορούν να πληρώσουν! Χωρίς να ελεγχθεί πόσοι πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν και πόσοι είναι οι γνωστοί μπαταχτσήδες που τσεπώνουν όλα τα ποσά και αρνούνται να πληρώσουν τις εισφορές τους. Φάμπρικα πολύ γνωστή σε πολλούς κλάδους.

Μ αυτό το 48ωρο ξεκινάει μια ακόμα βδομάδα στη χώρα που η πραγματική ανεργία βρίσκεται στο 30%, η βιομηχανική παραγωγή έχει χάσει 20 μονάδες στον δείκτη της από το 2010, ενώ η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αύξησε κατά 1,5 δις ευρώ την αιμοδοσία των ελληνικών τραπεζών τον Ιανουάριο!

Αν υπήρχε δείκτης σοβαρότητας η πολιτική καθοδήγηση στη χώρα θα ήταν πρώτη. Από το τέλος ενός ευρωπαϊκού καταλόγου. Και ίσως όχι μόνο ευρωπαϊκού.

Γ.Παπαδόπουλος- Τετράδης
http://www.liberal.gr/arthro/122441/apopsi/stili-alatos/i-ebdomada-tis-megalis-mparoufas.html