11 Μαρτίου 2017

Αντανακλαστικά συσπείρωσης στη Νέα Δημοκρατία

Του Γιάννη Κ. Τρουπή

Πήγαν για μαλλί και βγήκαν κουρεμένοι. Με αυτή τη γνωστή λαϊκή παροιμία μπορεί κάποιος να περιγράψει την προσπάθεια της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ να δημιουργήσει εσωτερικά ζητήματα στη Νέα Δημοκρατία, προσπάθεια που δεν τελεσφόρησε, κρίνοντας.... εκ του αποτελέσματος.

Η όλη κυβερνητική επιχείρηση είχε ως άξονα ένα λίγο-πολύ χιλιοπαιγμένο έργο από την πλευρά της κυβερνητικής πλειοψηφίας: Τη διάσταση  απόψεων μεταξύ του σημερινού προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τους προκατόχους του και τις επιθέσεις φιλίας  των λεγόμενων «Καραμανλικών» υπέρ Τσίπρα.

Τελικά αντί για εσωτερικό πρόβλημα στην ΝΔ φαίνεται πως υπήρξε το αντίθετο: Ενεργοποιήθηκαν τα αντανακλαστικά όλων των «γαλάζιων φυλών», στοιχείο που ανέδειξε την απόλυτη κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ΝΔ.

Στην ΝΔ αποδίδουν την όλη προσπάθεια, στον  πανικό  που επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς βλέπουν την κατάσταση  να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο και προσπαθούν απελπισμένα να ψαρέψουν σε θολά νερά, όπως σημειώνουν χαρακτηριστικά.

Το σενάριο είχε αυτή τη φορά  συγκεκριμένο πρωταγωνιστή. Τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, ο οποίος από την μία φέρεται να «αυτοπροσδιορίζεται» ως «Καραμανλικός» σε διάφορες συζητήσεις που γίνονται στο παρασκήνιο και από την άλλη, στελέχη κοντά στον υπουργό Άμυνας να εκφράζουν απόψεις περί μελλοντικής συνεργασίας των ΑΝΕΛ με την ΝΔ.

Οι «τουφεκιές» όμως  του τομεάρχη Υποδομών της ΝΔ Κώστα Καραμανλή και αμέσως  μετά οι διαρροές από το περιβάλλον τον πρώην πρωθυπουργού στο newpost.gr περί ενόχλησης του κ. Καραμανλή για τη χρησιμοποίηση του ονόματός του από στελέχη για δικούς τους σκοπούς, έβαζαν τα πράγματα στη θέση τους, αιφνιδιάζοντας τους εμπνευστές του σεναρίου που δεν περίμεναν την άμεση απάντηση από πλευράς της Παναγής Κυριακού

Όπως μεταδίδουν αρμόδιες κομματικές πηγές οι σχέσεις του κ. Μητσοτάκη τόσο με τον κ. Καραμανλή όσο και με τον κ. Σαμαρά είναι εξαιρετικές και η προσπάθεια ίντριγκας από την πλευρά της κυβέρνησης έπεσε στο κενό.

http://www.liberal.gr/arthro/121770/politiki/2017/antanaklastika-suspeirosis-sti-nea-dimokratia--.html