02 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Ο Τσίπρας παρακαλάει να τον βρει το "κακό"... να μιλήσει με τον Τραμπ

Σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι επαφές ανάμεσα στην Αθήνα και την Ουάσινγκτον προκειμένου να υπάρξει μία τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και τον Αμερικανό Πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

Όπως μεταφέρει η «Καθημερινή» μάλιστα, υπάρχει έντονη διπλωματική κινητικότητα προκειμένου το τηλεφωνικό ραντεβού Τραμπ - Τσίπρα να πραγματοποιηθεί εντός των επόμενων ημερών.

Η ελληνική πλευρά επιθυμεί να διευκρινιστούν ορισμένες λεπτομέρειες για τη στάση των ΗΠΑ υπό τη νέα διοίκηση του Τραμπ σε μία σειρά από θέματα που έως αυτή τη στιγμή παραμένουν ασαφείς.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες σε προχωρημένο στάδιο είναι και οι συζητήσεις για να καθοριστεί η ημερομηνία και η τοποθεσία που θα συναντηθούν οι υπουργοί Εξωτερικών των δύο χωρών Νίκος Κοτζιάς και Ρεξ Τίλερσον. Στη συνάντηση των δύο υπουργών αναμένεται να τεθούν και τα ελληνοτουρκικά έπειτα από τις προκλήσεις της γείτονα χώρας στην περιοχή των Ιμίων.

Ωστόσο, είναι απολύτως σαφές ότι στις δύο επαφές κορυφής και κυρίως σε εκείνη του Αλέξη Τσίπρα με τον Ντόναλντ Τραμπ, θα διευκρινιστεί η στάση των ΗΠΑ στο ζήτημα του ελληνικού προγράμματος.

Θυμηθείτε τώρα και τι έλεγε ο μπαρούδφας. πέρσι τον Μάιο, να γελάσετε: