16 Μαρτίου 2017

ΚΑΛΗ ΦΑΣΗ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΝΑ ΛΕΕΙ ΤΟ ΚΟΝΤΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΜΑΚΡΥ ΤΟΥ! Στα… θρανία τα στελέχη της ΝΔ

Εντατικά μαθήματα στα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, πρώην και νυν προέδρους ΝΟΔΕ, και νέα στελέχη από το μητρώο στελεχών, άρχισε να παραδίδει η Πειραιώς. Χθες κάθισαν στα …θρανία τα πρώτα 400 στελέχη και ενημερώθηκαν από τους αρμόδιους τομεάρχες για τις θέσεις της ΝΔ σε 5 θέματα της επικαιρότητας.

Σύμφωνα με το ependisinews.gr, η πορεία της αξιολόγησης, το ασφαλιστικό, θέματα που προκάλεσαν εσωκομματικές αντιδράσεις και η επικοινωνιακή στρατηγική της ΝΔ αναλύθηκαν επί τρεισήμισι ώρες.

Ο γραμματέας του κόμματος Λευτέρης Αυγενάκης έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα. «Ο βαθμός της ετοιμότητας μας πρέπει να είναι πολύ υψηλός, σαν να πηγαίνουμε αύριο το πρωί σε εκλογές» είπε. “Πρέπει να λειτουργούμε ως στρατός” συνέχισε. «Δύο είναι οι στόχοι μας . Να πετύχουμε μια μεγάλη νίκη και την επομένη να δώσουμε τη δύσκολη μάχη για να γυρίσουμε τη χώρα στην κανονικότητα».

Η εκφορά ενιαίου λόγου είναι ζητούμενο στη ΝΔ. Τα χαμηλά αντανακλαστικά που επιδείχθηκαν σε ζητήματα όπως η συμφωνία CETA για τη φέτα είχαν ως αποτέλεσμα σχεδόν να διχάσουν τους βουλευτές της ηπειρωτικής Ελλάδας. Δεν υπήρξε εγκαίρως ολοκληρωμένη ενημέρωση και ήταν έντονες οι εσωκομματικές γκρίνιες. Το πάθημα έγινε μάθημα.

Ήταν ένα από τα χθεσινά θέματα που αναπτύχθηκαν στο κτίριο της Πειραιώς. Συχνά διαμαρτύρονται βουλευτές και στελέχη της ΝΔ ότι δεν έχουν έγκαιρα την κεντρική γραμμή και επιχειρηματολογία σε μεγάλα θέματα ώστε να μπορούν να την αναπτύξουν είτε σε συνεντεύξεις που δίνουν είτε στις επαφές τους με άλλα στελέχη και ψηφοφόρους. Η παρουσίαση των θέσεων της ΝΔ για τους δασικούς χάρτους έχει και εκλογική στόχευση, στους αγρότες που έχουν δυσαρεστηθεί από την κυβέρνηση Τσίπρα.

Στόχος των ενημερωτικών συσκέψεων είναι η ύπαρξη ενός ανοικτού διαύλου επικοινωνίας του κόμματος με τα στελέχη του και η συνεχής ανταλλαγή απόψεων και προτάσεων, όπως αναφέρει η Πειραιώς. “Επενδύουμε στην εξωστρέφεια, την ενημέρωση και την ενεργοποίηση όλων, με πρώτους τους 18 τομείς κοινοβουλευτικού έργου και τις 13 γραμματείες” τόνισε ο Λ.Αυγενάκης.

Αναλυτικά το πρόγραμμα της χθεσινής ημερήσιας διάταξης είχε την παρακάτω θεματολογία:

Ενότητα Α΄
1. Πορεία διαπραγμάτευσης – Αξιολόγηση Εισηγητής: Χρ. Σταϊκούρας – Τομεάρχης Οικονομικών
2. Δασικοί Χάρτες Εισηγητής: Κ. Σκρέκας – Τομεάρχης Περιβάλλοντος και Ενέργειας
3. Συμφωνία CETA Εισηγητής: Φ. Αραμπατζή Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
4. Δράσεις για οδική ασφάλεια – πρόληψη τροχαίων Εισηγητές: Α. Μπουκώρος – Αν. Τομεάρχης Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Κ. Δέρβος – Πρόεδρος ΟΝΝΕΔ
5. Ε.Φ.Κ.Α. – Ασφαλιστικό Εισηγητής: Γ. Βρούτσης – Τομεάρχης Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Ενότητα Β΄
1. Δημοσκοπικά ευρήματα – Στρατηγική του Κόμματος Εισηγητές: Τ. Θεοδωρικάκος – Συντονιστής Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνιακής Ομάδας Μ. Λαζαρίδης – Διευθυντής Γραφείου Τύπου
2. Οργανωτικά θέματα του Κόμματος Εισηγητές: N. Παπαθανάσης – Γενικός Διευθυντής Στ. Κονταδάκης- Γραμματέας Οργανωτικού. Οι ενημερωτικές συσκέψεις πραγματοποιούνται με ευθύνη του Γραμματέα της ΠΕ Λευτέρη Αυγενάκη και θα έχουν τακτικό χαρακτήρα.