17 Μαρτίου 2017

Στη δημοσιότητα οι φωτογραφίες ανώμαλων κατηγορουμένων για παιδική πορνογραφία

Οι δράστες παραπλάνησαν 17χρονο αγόρι μέσω facebook και επιχείρησαν να το αποπλανήσουν

Στην δημοσιότητα έδωσε η αστυνομία μετά από εισαγγελική παραγγελία, τις φωτογραφίες δύο αντρών που κατηγορούνται για παιδική πορνογραφία.
Ο 45χρονος Γιώργος Ευσταθιάδης του Δημητρίου και της Σοφίας, που γεννήθηκε στις 14-11-1972 στην Πτολεμαΐδα, και ο 19χρονος Osoja Xjenaldo του Qazim και της Vitrina ο οποίος γεννήθηκε την 20-01-1998 στην Αλβανία, επικοινωνούσαν μέσω facebook με έναν 17χρονο.

Σκοπός τους ήταν να τον πείσουν είτε να τους αποστείλει προσωπικές φωτογραφίες με άσεμνο περιεχόμενο είτε να δεχθεί προτάσεις που αφορούσαν σε ασελγείς πράξεις έναντι χρηματικού ποσού.















Τελικά, ο 19χρονος Αλβανός συνελήφθη στον Βόλο, όπου είχε μεταβεί για να παραλάβει τον 17χρονο, με σκοπό στη συνέχεια να μεταβούν σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, όπου τους ανέμενε ο 45χρονος από την Πτολεμαΐδα.

Ακολούθως, αστυνομικοί της υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος, εντόπισαν τον 45χρονο στο ξενοδοχείο και τον συνέλαβαν. Στην κατοχή των συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κινητά.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους, «αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Παρακαλείται όποιος πολίτης γνωρίζει οτιδήποτε σχετικά με την παράνομη δραστηριότητα των παραπάνω ατόμων, να επικοινωνήσει στους αριθμούς κλήσης 24210 - 76957 και 24210 – 76955 της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου. Υπενθυμίζεται ότι εξασφαλίζεται η ανωνυμία και το απόρρητο της επικοινωνίας».