15 Μαρτίου 2017

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΞΕΦΤΙΛΑ! «Ελληνική διεύθυνση γράφει το πακέτο με τα εκρηκτικά που έστειλαν στον Σόιμπλε»

Σύμφωνα με γερμανικές πηγές, ως αποστολέας εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών - Το πακέτο, που περιείχε εκρηκτική ύλη, εντοπίστηκε το πρωί στην αλληλογραφία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών - Παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Γερμανός ΥΠΟΙΚΣε κατάσταση συναγερμού τέθηκε το πρωί της Τετάρτης το υπουργείο Οικονομικών της Γερμανίας, μετά τον εντοπισμό ύποπτου πακέτου.

Αμέσως δόθηκε εντολή να σπεύσουν στο σημείο πυροτεχνουργοί και ομάδες της αντιτρομοκρατικής, προκειμένου να ελέγξουν το πακέτο.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα, το ύποπτο δέμα περιείχε πράγματι εκρηκτικά. Όπως άφησαν να εννοηθεί οι γερμανικές αρχές, τα εκρηκτικά εξουδετερώθηκαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, το ύποπτο πακέτο προριζόταν για τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας σημειώνει πως στον εκρηκτικό σύνδεσμο συμπεριλαμβάνονταν ισχυρές κροτίδες και καλώδια, τα οποία θα μπορούσαν να είχαν προκαλέσει τραυματισμό ή ζημιές.



Τα καλώδια του εκρηκτικού μηχανισμού εντοπίστηκαν, όταν πέρασαν τις ακτίνες Χ του υπουργείου. Οι εργαζόμενοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο, ενώ εκκενώθηκε και το ταχυδρομείο, που βρίσκεται κοντά στο ΥΠΟΙΚ.

Όπως ανακοινώθηκε το απόγευμα από την αστυνομία, το πακέτο περιείχε εκρηκτική ύλη, που χρησιμοποιείται για την παρασκευή πυροτεχνημάτων και θα μπορούσε να προκαλέσει τραυματισμούς κατά το άνοιγμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Märkische Allgemeine, ο παραλήπτης ήταν ο ίδιος ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ενώ ως αποστολέας εμφανιζόταν μία διεύθυνση στην Ελλάδα.

Ερευνες διεξάγονται για τον εντοπισμό του άγνωστου αποστολέα του δέματος. Σύμφωνα πάντως με πηγές από την Γερμανία, που επικαλέστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων ο ΣΚΑΙ, ως αποστολέας του δέματος εμφανίζεται το ελληνικό υπουργείο Οικονομικών!