07 Μαρτίου 2017

Σόιμπλε "δώσε πόνο" - Από την Ελλάδα εξαρτάται αν θα μείνει στο ευρώ

- Τροφή για νεα σενάρια Grexit έδωσε και πάλι ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών
- Ο Σόιμπλε μιλώντας στους δημοσιογράφους είπε ότι εξαρτάται από την Ελλάδα αν θέλει να παραμείνει στην ευρωζώνη
- Κάλεσε την κυβέρνηση να εφαρμόσει όλα τα συμφωνηθέντα και αν είμαστε καλά παιδιά θα συζητήσουμε το 2018 το θέμα της ελάφρυνσης του χρέους

Είχε ημέρες να μιλήσει και να ρίξει το γνωστό του δηλητήριο και το έκανε σήμερα. Μια ημέρα μετά τα μαύρα μαντάτα για την ύφεση στην Ελλάδα ο Σόιμπλε βρήκε πρόσφορο έδαφος για να αρχίσει και πάλι την κινδυνολογία αλλά και να καλεί την Ελλάδα να εφαρμόσει τα συμφωνηθέντα αφού η δική μας πλευρά έχει πάντα λάθος και οι δανειστές είναι στον σωστό δρόμο.

Έτσι, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, κάλεσε την Ελλάδα από το Βερολίνο να εφαρμόσει όλα όσα έχουν αποφασισθεί στο Εurogroup και μιλώντας σε δημοσιογράφους είπε ότι είναι μεν αισιόδοξος για την επίτευξη μιας συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της αλλά υπάρχει μια προϋπόθεση: "η Ελλάδα τηρήσει τη συμφωνία με το Eurogroup".

Είπε ακόμα ότι από την Ελλάδα εξαρτάται να αποφασίσει εάν θα παραμείνει στην ευρωζώνη και αναφερόμενος στο θέμα της ελάφρυνσης του χρέους είπε ότι αν χρειαστεί θα το συζητήσουμε το 2018. Τώρα, όμως είπε ότι δεν είναι η κατάλληλη ώρα να συζητηθεί κάτι τέτοιο. "Εάν η συμφωνία τηρηθεί από όλες τις πλευρές, είμαι βέβαιος ότι θα λειτουργήσει", είπε.