20 Μαρτίου 2017

Με την καθοδήγηση ελικοπτέρου αποχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού από τη Λεωφόρο!

Αρκετές ώρες μετά τη λήξη του ντέρμπι αποχώρησε η αποστολή του Ολυμπιακού από το γήπεδο της Λεωφόρου, ενώ το ελικόπτερο της αστυνομίας περιπολούσε την περιοχή των Αμπελοκήπων, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν απρόοπτες... συναντήσεις με οπαδούς του Παναθηναϊκού.

Το ελικόπτερο της αστυνομίας σηκώθηκε στον αέρα από τις 22:30 και περιπολούσε έως και τις 23:10, πετώντας χαμηλά πάνω από την περιοχή των Αμπελοκήπων. Το λεωφορείο που μετέφερε τους παίκτες του Ολυμπιακού αναχώρησε από το γήπεδο Απόστολος Νικολαϊδης όταν οι αστυνομικές δυνάμεις έδωσαν το «ok».

Πολλοί κάτοικοι σε γειτονιές των Αμπελοκήπων όπου έκανε κύκλους το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ σαρώνοντας τους δρόμους απόρησαν με την πτήση του ελικοπτέρου. Ωστόσο στην... επιχείρηση για την αποχώρηση των ερυθρόλευκων από το γήπεδο του Παναθηναϊκού συμμετείχε και ένα ελικόπτερο που έδινε πληροφορίες στο κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας που με τη σειρά της ενημέρωνε το πλήρωμα του περιπολικού που οδήγησε το λεωφορείο του Ολυμπιακού μακριά από την λεωφόρο Αλεξάνδρας.

Τι χρειαζόταν το ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ; Από αέρος έδινε συνολική εικόνα για τους γύρω δρόμους, λόγω της ιδιομορφίας της περιοχής, ώστε να αποφευχθούν πιθανά επεισόδια ή προσπάθεια οπαδών να επιτεθούν στην αποστολή του Ολυμπιακού - κάτι που δεν συνέβη.

Η αποστολή του Ολυμπιακού, βέβαια, είχε και απρόοπτα, πριν την έναρξη του αγώνα, καθώς κατά την άφιξή του, το λεωφορείο των«ερυθρόλευκων» συγκρούστηκε με περιπολικό στην οδό Τσόχα, με αποτέλεσμα να προκληθούν μικρές υλικές ζημιές.