15 Μαρτίου 2017

Καραμανλής σε Καμμένο: Δεν μπορεί κανείς να χρησιμοποιεί το όνομα μου

Ηχηρό μήνυμα έστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής μέσω της πρώην υπουργού Εξωτερικών Ντόρας Μπακογιάννη με την οποία συναντήθηκε χθες. “Κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μιλάει εξ ονόματος μου και να με χρησιμοποιεί” είναι η απάντηση του τόσο στον υπουργό Αμυνας Πάνο Καμμένο όσο και στα πολιτικά στελέχη που τον εμπλέκουν σε σενάρια υπονόμευσης της ΝΔ και στήριξης της κυβέρνησης Τσίπρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος ο οποίος με κάθε ευκαιρία δηλώνει “καραμανλικός”, πριν από λίγες ημέρες επιτέθηκε προσωπικά στη Ντόρα Μπακογιάννη υποστηρίζοντας ότι “ πρόδωσε” τον Κ.Καραμανλή στο Βουκουρέστι, στο βέτο για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ. Ο Κώστας Καραμανλής και η Ντόρα Μπακογιάννη επιβεβαίωσαν με τη συνάντηση τους ότι είχαν πλήρη ταύτιση απόψεων εκείνη την περίοδο και εξέφρασαν την επιθυμία να διαψευστούν οι ισχυρισμοί Καμμένου.
Ο υπουργός Αμυνας έχει επιτεθεί και σε άλλα στελέχη της ΝΔ υποστηρίζοντας ότι είναι τα τελευταία που θα μπορούσαν να μιλήσουν για τον Καραμανλή γιατί τον “πρόδωσαν” και αυτά. Ο πρώην πρωθυπουργός και η πρώην υπουργός Εξωτερικών συμφώνησαν ότι δεν μπορεί να επιτρέπεται στον Πάνο Καμμένο να εμφανίζεται ως εκφραστής του καραμανλισμού και να χρησιμοποιεί το όνομα του πρώην πρωθυπουργού με στόχο να δημιουργήσει την εικόνα ότι υπάρχουν εσωκομματικά προβλήματα στη ΝΔ, ανάμεσα στους μητσοτακικούς και τους καραμανλικούς.

Το θέμα ότι πρέπει να υπάρξει ηχηρή απάντηση των καραμανλικών στον Π.Καμμένο, το έθεσε η Ντόρα Μπακογιάννη στη σύσκεψη τομεαρχών υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, πριν από 10 ημέρες. Ο Αδωνις Γεωργιάδης παρενέβη λέγοντας ότι ο ίδιος κάνει σχετικές δηλώσεις αλλά πρέπει να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο οι καραμανλικοί.
Βγήκε μπροστά ο βουλευτής Σερρών Κώστας Αχ.Καραμανλής ο οποίος μετά το πράσινο φως και του πρώην πρωθυπουργού, χαρακτήρισε τον Πάνο Καμμένο “καραμανλικό αλά κάρτ” και τόνισε ότι “και Καραμανλής και ΣΥΡΙΖΑ δεν γίνεται”, σε συνέντευξη του στον Γιώργο Τράγκα και τα parapolitikafm 90,1
Στο επίκεντρο του τετ α τετ των δύο κορυφαίων παραγόντων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης βρέθηκε και η διαπραγμάτευση. Ο πρώην πρωθυπουργός εξέφρασε την έντονη ανησυχία του για τους κυβερνητικούς χειρισμούς. “Ο Τσίπρας θα τα υπογράψει όλα, δεν θα πάει σε εκλογές και η χώρα θα σέρνεται” είναι η άποψη του.

Χριστίνα Κοραή
Πηγή: http://www.parapolitika.gr/article/karamanlis-den-mpori-kanis-na-chrisimopii-to-onoma-mou