17 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Αδωνις: Mπαίνουμε σε μια περίεργη φάση όσον αφορά την εγχώρια τρομοκρατία

Την ανησυχία του για την αποστολή εκρηκτικών πακέτων σε ευρωπαϊκές πρωτεύουσες, τονίζοντας ότι «μπαίνουμε σε μια περίεργη φάση όσον αφορά την εγχώρια τρομοκρατία», εξέφρασε ο Αδωνις Γεωργιάδης.

«Φοβάμαι ότι μπαίνουμε σε μια περίεργη φάση όσον αφορά την εγχώρια τρομοκρατία. Καλό είναι να είμαστε όλοι πολύ προσεκτικοί. Αν η τρομοκρατία έχει αποφασίσει ότι έχει έρθει η ώρα να δημιουργήσει ταραχές στη χώρα, σίγουρα μπορεί να το κάνει», είπε στον ρ/σ Αθήνα 9,84.

«Είναι προφανές ότι υπάρχει ένα κενό ασφαλείας. Τώρα αν αυτό είναι ευθύνη της κυβέρνησης ή των ΕΛΤΑ, δεν το γνωρίζω, στην τελική όμως την ευθύνη έχει το κράτος. Η ιδέα ότι κάποιοι επιβάτες μπήκαν σε ένα αεροπλάνο, στις αποσκευές των οποίων υπήρχε μία βόμβα, μου προκαλεί τρόμο. Μετά την επίθεση στα γραφεία της Κουμουνδούρου διακρίνω μια αλλαγή στη στάση της αστυνομίας. Η εκκένωση των υπό κατάληψη κτιρίων ήταν ασφαλώς ένα μήνυμα στον αντιεξουσιαστικό χώρο και προκάλεσε τριγμούς στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε και τις δηλώσεις του κ. Σπίρτζη για τις ζημιές στα ακυρωτικά μηχανήματα. Συγκεκριμένα είπε: Ο κ. Σπίρτζης είπε στη Βουλή ότι τα ακυρωτικά μηχανήματα δεν τα σπάνε οι αντιεξουσιαστές αλλά τα συμφέροντα. Είναι μάλλον πιο εύκολο για τον ΣΥΡΙΖΑ να πει ότι μάχεται τα ιδιωτικά συμφέροντα παρά ότι μάχεται τον χώρο των Εξαρχείων.