07 Μαρτίου 2017

NBA: Εξαιρετική εμφάνιση από Αντετοκούνμπο και Κουφό-Χόρεψαν για τον Αντετοκούνμπο! Πλημμύρισε Ελλάδα η Φιλαδέλφεια

Οι Μπακς πήραν μια ακόμα νίκη -στην προσπάθεια τους για μια θέση στα πλέι οφ του NBA- επικρατώντας των Σίξερς με 112-98 στη Φιλαδέλφεια. Εντυπωσιακός και πάλι ο Αντετοκούνμπο. Νέα πολύ καλή εμφάνιση από τον Κώστα Κουφό στην ήττα των Κινγκς από τους Νάγκετς (108-96).
Έχοντας για ηγέτη -για μια ακόμη φορά- τον Γιάννη Αντετοκούνμπο, οι Μιλγουόκι Μπακς επικράτησαν με 112-98 των Σίξερς στη Φιλαδέλφεια, κάνοντας της τρίτη τους συνεχόμενη νίκη.


Ο “Greek Freak” σημείωσε 24 πόντους (9/12 βολές, 6/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα), μάζεψε 8 “σκουπίδια”, ενώ είχε 5 ασίστ, 3 τάπες και 2 κλεψίματα σστα 35 λεπτά που αγωνίστηκε.



Σε άλλο παιχνίδι με ελληνικό ενδιαφέρον, οι Σακραμέντο Κινγκς γνώρισαν την πέμπτη διαδοχική τους ήττα, χάνοντας στο Ντένβερ (108-96) από τους Νάγκετς. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι όμως ο Κώστας Κουφός ξεχώρισε, αφού έκανε και πάλι double-double.



Ο διεθνής Έλληνας σέντερ ολοκλήρωσε το παιχνίδι με 14 πόντους (7/12δ), 10 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο και 2 λάθη σε 24 λεπτά. Ο Γιώργος Παπαγιάννης δεν αγωνίστηκε ούτε λεπτό.


Οι Καβαλίερς, επηρεασμένοι από τον σοβαρό τραυματισμό του Άντριου Μπόγκουτ, έδωσαν την ευκαιρία στους Χιτ να κερδίσουν με 106-98 και το Κλίβελαντ. Κάτι που είχαν κάνει και στο Μαιάμι. Ο Ντιόν Γουέιτερς πέτυχε 29 πόντους για τους νικητές, ενώ Κάιρι Ίρβινγκ με 32 ήταν ο πρώτος σκόρερ των πρωταθλητών.

Αναβλήθηκε, λόγω ολισθηρότητας του παρκέ, ο αγώνας της Μινεσότα με το Πόρτλαντ. Οι δύο ομάδες βγήκαν για ζέσταμα, αλλά διαπιστώθηκε πως υπήρχαν κίνδυνοι για την σωματική ακεραιότητα των αθλητών. Να σημειωθεί ότι το γήπεδο της Μινεσότα είχε φιλοξενήσει από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή την παράσταση «Disney on Ice» και η υγρασία προκάλεσε πρόβλημα στον αγωνιστικό χώρο.

Χόρεψαν για τον Αντετοκούνμπο! Πλημμύρισε Ελλάδα η Φιλαδέλφεια
Γέμισε… Ελλάδα το παρκέ του γηπέδου των Sixers και ο λόγος έχει ονοματεπώνυμο: Γιάννης Αντετοκούνμπο! Οι Μιλγουόκι Μπακς αναμετρήθηκαν με τους Φιλαδέλφεια Σίξερς στο Wells Fargo Center και ο Έλληνας φόργουορντ είχε ξανά την τιμητική του!

Όχι μόνο γιατί με 24 πόντους (9/12 βολές, 6/11 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 8 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κοψίματα, 2 κλεψίματα, κανένα λάθος, 1 φάουλ σε 35 λεπτά συμμετοχής) οδήγησε τους Μπακς στην τρίτη συνεχόμενη νίκη τους, με 112-98 αλλά και γιατί Έλληνες ομογενείς εμφανίστηκαν με παραδοσιακές φορεσιές στο παρκέ για να… ρίξουν έναν χορό!

Ήταν η βραδιά Ελληνικής Κληρονομιάς και ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν θα μπορούσε να μην έχει την τιμητική του.

Και μετά το τέλος του αγώνα, όπως πάντα όταν συναντιέται με Έλληνες, δεν αρνήθηκε να βγάλει μια φωτογραφία με Έλληνες που νιώθουν περήφανοι για εκείνον!
Μια μια... γεύση από τα κατορθώματα του Γιάννη στον αγώνα με τους Σίξερς...