15 Μαρτίου 2017

Χάκαραν και τον Χατζηδάκη οι Τούρκοι χάκερς! [pic]

Μετά τους λογαριασμούς διεθνών οργανισμών, προσώπων και μέσων ενημέρωσης, επίθεση δέχτηκε και ο λογαριασμός στο twitter και ενός Έλληνα βουλευτή. Του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κωστή Χατζηδάκη.
Το σύμβολο της σβάστικας και οι λέξεις Ναζιστική Γερμανία και Ναζιστική Ολλανδία γραμμένες στα τουρκικά, μαζί με το… «ραντεβού» στις 16 Απριλίου (σ.σ. ημέρα διεξαγωγής του δημοψηφίσματος στην Τουρκία) εμφανίστηκαν το πρωί της Τετάρτης (15.03.2017) στο λογαριασμό του αντιπροέδρου της ΝΔ.

«Τούρκοι χάκερς χρησιμοποίησαν και το λογαριασμό μου στο twitter! Δεν νομίζω όμως να πίστεψε κανείς ότι ανεβάζω συνθήματα υπέρ του Ερντογάν!», έγραψε ο Κωστής Χατζηδάκης, ανεβάζοντας και ένα screenshot από τον χακαρισμένο λογαριασμό, αφού το μήνυμα είχε κατέβει.


Ανάμεσα στους λογαριασμούς που δέχτηκαν την κυβερνοεπιθέσεις από ομάδα χάκερ που στηρίζει τον Ερντογάν και την τουρκική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Bloomberg, είναι οι λογαριασμοί στο twitter της Διεθνούς Αμνηστίας, της Unicef USA, του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, του υπουργείου Υγείας της Βρετανίας, του υπουργείου Οικονομικών της Γαλλίας, του Reuters στην Ιαπωνία, του Forbes, του BBC Βόρειας Αμερικής.

Η επίθεση έγινε μέσω της εταιρείας Twitter Counter, η οποία προσφέρει στατιστικά στοιχεία στο Twitter. Αξίζει να σημειωθεί πως η εταιρία η οποία δέχτηκε αρχικά την κυβερνοεπίθεση έχει έδρα την Ολλανδία...