15 Μαρτίου 2017

ΒΙΝΤΕΟ-Συγκλονίζει ο αστυνομικός που πυροβόλησε τον ληστή του Super Market!

Ο αρχιφύλακας της Άμεσης Δράσης, που με ψυχραιμία εξουδετέρωσε τον ληστή του Super Market στο Καματερό, περιγράφει καρέ – καρέ, τις δραματικές στιγμές που έζησε ο ίδιος, οι συνάδελφοί του αλλά και οι πελάτες του καταστήματος.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής της υπόθεσης, μίλησε στο Live News περιγράφοντας όλη την σκηνή, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει, από ταινίες δράσης.

“Ξαφνικά εμφανίστηκε μια γυναίκα τρέχοντας, η οποία μας έδειξε καταφατικά ότι το άτομο είναι στο συγκεκριμένο σημείο. Λίγο αργότερα το άτομο εμφανίστηκε στη τζαμαρία με το όπλο προτεταμένο, έχοντας καθαρό στόχο.

Ενήργησα πυροβολισμούς εναντίον του ωστόσο το άτομο δεν επλήγη, δεν τραυματίστηκε αφού έφυγε τρέχοντας προς τα μέσα. Ανέβηκε στον πρώτο όροφο που ήδη πριν την άφιξή μας είχε οδηγήσει όλους τους πελάτες και τα παιδιά τους. Ο δράστης είχε οδηγήσει όλους τους πελάτες κάποιοι από τους οποίους είχαν και τα παιδιά τους μαζί τους, ψωνίζανε.

Έριξα τρεις με τέσσερις σφαίρες από απόσταση είκοσι – τριάντα μέτρων, πριν πάρει την όμηρο. Στη συνέχεια οι δύο συνάδελφοι, ο ένας συνάδελφος της ασφάλειας με τα πολιτικά και ο έτερος συνάδελφος πλησιάσανε την πόρτα. Ο συνάδελφος με τη στολή προσέγγισε σερνόμενος μέσα στο κατάστημα.


Στη συνέχεια το άτομο βγήκε από το ασανσέρ έχοντας πιάσει μια κοπέλα, ταμία με κεφαλοκλείδωμα. Της είχε κολλήσει το πιστόλι στον κρόταφο και φώναζε “πετάξτε τα όπλα, θα την σκοτώσω”. Δεν του μίλησα.

Παρακολουθούσα κάθε κίνησή του. Δεν μπορούσα γιατί ήμουν στην τζαμαρία ακριβώς απ' έξω. Οι συνάδελφοι όμως άκουγα ότι του έδιναν εντολές “πέταξε το όπλο, πέταξε το όπλο.

Όταν ήρθε ακριβώς απέναντι από μένα κατάφερε εντελώς ακαριαία να φύγει η όμηρος. Έστρεψε το όπλο προς το μέρος μου. Πυροβόλησε μια φορά και στη συνέχεια έστρεψε το όπλο προς τον συνάδελφο που βρισκόταν κάτω από το ταμείο προκειμένου να τον σκοτώσει. Τότε ενήργησα επανειλημμένως με αποτέλεσμα ο δράστης να πέσει αιμόφυρτος πάνω στο ταμείο και εν συνεχεία στο έδαφος.

Εγώ ήμουνα στη τζαμαρία που βλέπει το ταμείο στα 4 μέτρα. Από τη μια πλευρά του ταμείου ήταν ο δράστης με την κοπέλα, την όμηρο που κατάφερε να διαφύγει και από την άλλη μεριά του ταμείου σε απόσταση 1 μέτρο από τον δράστη ήταν ο συνάδελφος που είχε πέσει στο έδαφος.

Τον πυροβολώ. Δεν είχα άλλη επιλογή. Αν είχα άλλη επιλογή, θα σκότωνε τον συνάδελφο. Απ' ότι ενημερώθηκα, οι σφαίρες τον έπληξαν στον θώρακα, στην κοιλιά, στην κλείδα και στο πόδι. Όταν έπεσε αιμόφυρτος, αρχικά μας έδωσε την εντύπωση ότι έχει καταλήξει. Ωστόσο όταν πλησιάσαμε, άνοιξτε τα μάτια του και μας λέει “ρε ... φέρτε μου νερό”.