03 Απριλίου 2017

Παππάς: Ούτε βουλευτής δεν ήμουν το 2013... εξάλλου η υπόθεση πάει τόσο πίσω...

"Η υπόθεση πάει τόσο πίσω" είπε ο άνθρωπος που κάνει εξεταστική για την υγεία από το 1997

«Η αναζωπύρωση του θέματος και ο κοινοβουλευτικός έλεγχος εντάσσεται σε μία συλλογιστική, σε μία "φαντασίωση" ότι η Βενεζουέλα χρηματοδοτεί την Αριστερά στην Ευρώπη» σημείωσε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σχολιάζοντας δημοσίευμα που αναφέρεται σε ταξίδι του στη Βενεζουέλα και την Καραϊβική το 2013.

«Αντίστοιχες κατηγορίες έχουν εκτοξευτεί ενάντια στο Podemos και το κέντρο που οικοδομεί αυτή την εξιστόρηση στο δημόσιο λόγο είναι ενιαίο, κοινό» πρόσθεσε ο κ. Παππάς μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Ο κ. Παππάς τόνισε ότι «είναι ακριβώς το ίδιο ταξίδι για το οποίο είχε σηκωθεί τόσος θόρυβος και τόσος αχός που έγινε σε καιρό που δεν ήμουν βουλευτής, πολύ περισσότερο υπουργός».
«Ο κόσμος μπορεί να αντιληφθεί γιατί και πώς επιλέγουν αυτή τη στιγμή να ξανασηκώσουν θόρυβο για ένα ταξίδι που δεν είχε τίποτε μεμπτό, σε μία χώρα που έχει εμπορικές σχέσεις με πάρα πολλές χώρες της Ευρώπης, που έχει τα μεγαλύτερα βεβαιωμένα αποθέματα πετρελαίου στον κόσμο και σχέσεις εμπορίου και ανταλλαγών με όλες τις χώρες του κόσμου, τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, την Κίνα» επεσήμανε ο Νίκος Παππάς προσθέτοντας:
«Στην Ελλάδα τότε είχαμε μία ακροδεξιάς έμπνευσης κυβέρνηση που θεωρούσε ότι με αυτή την χώρα δεν έπρεπε να συνομιλεί καν. Δεν ήταν βεβαίως ίδια η γνώμη των ελληνικών επιχειρήσεων, που έχουν παρουσία εκεί».
Σχολιάζοντας την επερώτηση που κατέθεσε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος προς τον Πρωθυπουργό για το επίμαχο ταξίδι, ο κ. Παππάς είπε: «να πάμε να συζητήσουμε, για να δούμε ποιες είναι οι βεβαιωμένες περιπτώσεις χρηματοδότησης κομμάτων από εταιρείες του εξωτερικού. Για τη Siemens μιλάω».
Παράλληλα τόνισε ότι η ανάσυρση του θέματος του συγκεκριμένου ταξιδιού, όπως είπε, είναι δηλωτική «της κατάστασης στην οποία βρίσκονται ορισμένοι, προσπαθούν να πιάσουν από τα μαλλιά μία υπόθεση που πάει τόσο πίσω και δεν έχει απολύτως τίποτε μεμπτό».