21 Απριλίου 2017

Αυτός είναι ο τζιχαντιστής που χτύπησε χθες το Παρίσι -Ηταν φυλακή και αποφυλακίστηκε [εικόνες]

Ο ένοπλος δράστης της επίθεσης χθες βράδυ στο Παρίσι που κόστισε τη ζωή σε έναν αστυνομικό και σκοτώθηκε από την αστυνομία ο ίδιος ήταν 39 ετών και γνωστός στις υπηρεσίες πληροφοριών της Γαλλίας για την «ριζοσπαστικοποίησή» του, σύμφωνα με τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Οπως αναφέρει η Daily Mail o δράστης της επίθεσης αναγνωρίστηκε ως ο 39χρονος Karim Cheurfi, ο επονομαζόμενος Αμπού Γιουσούφ ο Βέλγος, από το ISIS.



Στην επίθεση στη Λεωφόρο Σανζ Ελιζέ στη γαλλική πρωτεύουσα τραυματίστηκαν ακόμη δύο αστυνομικοί.

Το κανάλι BFMTV μετέδωσε ότι ο δράστης ήταν γνωστός στην γαλλική Γενική Διεύθυνση Εσωτερικής Ασφάλειας (DGSI) για την «ριζοσπαστικοποίησή» του και είχε καταδικαστεί σε 20ετή φυλάκιση για τον πυροβολισμό δύο αστυνομικών το 2001. Τότε δυο αστυνομικοί είχαν τραυματιστεί σοβαρά. Ο δράστης αποφυλακίστηκε πρόωρα. Πρόσφατα είχε μπει ξανά στο στόχαστρο των αρχών, καθώς φέρεται να είχε χρησιμοποιήσει την υπηρεσία Telegram, για την ανταλλαγή κρυπτογραφημένων μηνυμάτων με άλλους ομοϊδεάτες του, για να εκτοξεύσει απειλές και να κάνει γνωστή την «επιθυμία» του να σκοτώσει αστυνομικούς μετέδωσε το BFM TV.

Μάλιστα, σύμφωνα με το France 2, πρόσφατα, είχε κρατηθεί από τις γαλλικές αρχές και είχε ανακριθεί γιατί πληροφοριοδότες είχαν ενημερώσει την αστυνομία πως έψαχνε όπλα για να σκοτώσει αστυνομικούς. Άγνωστο ακόμα γιατί, είχε αφεθεί ελεύθερος.