10 Απριλίου 2017

Προκηρύχθηκε η «μαμούθ» γραμμή 4 του μετρό

Το έργο ύψους 1,5 δισ. ευρώ θα συνδέσει το Γαλάτσι με το κέντρο και από εκεί θα φτάσει έως το Γουδί - Περιλαμβάνει 14 σταθμούς και προβλέπει την προμήθεια έως 18 συρμών


Μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα πρέπει να έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον οι εταιρείες ή τα σχήματα που θα «χτυπήσουν» την γραμμή 4 του μετρό ύψους 1,5 δισ. ευρώ που θα συνδέσει το Γαλάτσι με το κέντρο και από εκεί θα φτάσει έως το Γουδί. Για την συμμετοχή στο β΄ στάδιο που είναι η κατάθεση δεσμευτικών προσφορών θα πρέπει να κατατεθεί εγγυητική επιστολή ύψους 30 εκατ. ευρώ που αντιστοιχεί στο 2% του προϋπολογισμού του έργου.

Σύμφωνα με την πρόσκληση της προκήρυξης του έργου, το αντικείμενο της σύμβασης είναι η εκπόνηση της οριστικής μελέτης, της μελέτης εφαρμογής, της κατασκευής των έργων Πολιτικού Μηχανικού, της προμήθειας, της εγκατάστασης, των δοκιμών και της θέσης σε λειτουργία του ηλεκτρομηχανολογικού και σιδηροδρομικού εξοπλισμού, της συντήρησης του έργου, της εκπαίδευσης του προσωπικού και της προμήθειας των ανταλλακτικών της γραμμής 4.

Το έργο περιλαμβάνει 14 σταθμούς από το Άλσος Βεΐκου μέχρι το Γουδή (Άλσος Βεΐκου, Γαλάτσι, Κυψέλη, Δικαστήρια, Αλεξάνδρας, Εξάρχεια, Ακαδημία, Κολωνάκι, Ευαγγελισμός, Καισαριανή, Νηαρ Ηστ, Ιλίσια, Ζωγράφου, Γουδή) και προβλέπει την προμήθεια έως 18 συρμών.

Newmoney.gr