10 Απριλίου 2017

ΤΟΝ ΠΟΥΛΟ Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ! Ιδρύθηκε Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών! Τι θα γίνει με την ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη;

Βόμβα στον στρατιωτικό συνδικαλισμό βάζει η νέα Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ, που πήρε άδεια λειτουργίας από το πρωτοδικείο!

Της ΙΩΑΝΝΑΣ ΗΛΙΑΔΗ

Την ώρα που το ΥΠΕΘΑ επιθυμεί να στείλει τους στρατιωτικούς στην ΠΟΕΣ του Τσουκαράκη, κάποιες Ενώσεις Στρατιωτικών, συμμορφώθηκαν με τον νόμο που ψηφίστηκε πέρυσι το καλοκαίρι και προχώρησαν στην ίδρυση της πρώτης (και μόνης) συνδικαλιστικής Ομοσπονδίας των Στρατιωτικών, όπως ορίζει ο νόμος.

Η ανακοίνωση έγινε νωρίς το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας 10 Απριλίου 2017, και αναφέρει:
Έχουμε την τιμή και την χαρά να σας γνωρίσουμε, ότι σύμφωνα με την υπ’ αριθμ.16/2017 διαταγή του Ειρηνοδικείου Χαλανδρίου, συστάθηκε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (Π.ΟΜ.ΕΝ.Σ.), η οποία είναι η μόνη Ομοσπονδία στρατιωτικών που έχει συσταθεί και λειτουργεί σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στο άρθρο 50 του νόμου 4407/2016.
Η Ομοσπονδία έρχεται να επιβεβαιώσει το ενωτικό πνεύμα των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και δεσμεύεται να καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια να φανεί αντάξια των προσδοκιών όλων των συναδέλφων στρατιωτικών.
Την ανακοίνωση υπογράφει προσωρινή διοικούσα επιτροπή στην οποία πρόεδρος φαίνεται ο Δημήτρης Ρώτας, αντιπρόεδρος ο Ηλίας Κολλύρης και Γενικός Γραμματέας ο Γιώργος Θεοδώρου.

Η ίδρυση της ΠΟΜΕΝΣ, προφανώς θα βάλει φρένο στην ΠΟΕΣ η οποία λειτουργεί σήμερα ως αστικό και όχι συνδικαλιστικό σωματείο, καθώς δεν συμμορφώθηκε στο χρονοδιάγραμμα που έθετε ο νομοθέτης και δεν προχώρησε έγκαιρα στην τροποποίηση του καταστατικού της.

Το θέμα βέβαια που προκύπτει άμεσα είναι τι θα κάνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, απέναντι σε ένα νόμιμα αναγνωρισμένο σωματείο που ιδρύθηκε με βάση το νόμο που έφερε ο Πάνος Καμμένος στη Βουλή πέρυσι το καλοκαίρι.

Θα επιμείνει να προωθεί την ΠΟΕΣ του Ανέστη Τσουκαράκη, την οποία επιχειρεί να νομιμοποιήσει με την πρόταση νόμου που έχει βγάλει στη διαβούλευση;

Πώς θα αντιδράσουν οι Ενώσεις που έχουν ιδρυθεί πρόσφατα; Τι θα κάνουν οι Ενώσεις που συνηθίζαμε να αποκαλούμε ως “αντάρτες” γιατί δεν ταυτίζονταν οι απόψεις τους με αυτές που εξέφραζε η ΠΟΕΣ;

Και τέλος τι θα κάνει η ΠΟΕΣ, η οποία με βάση το νόμο, δεν μπορεί πλέον παρά να μιλάει μόνο για τα μέλη της, αφού δεν έχει μετατραπεί σε συνδικαλιστικό σωματείο;



http://www.armynow.net/bomba-idrythike-omospondia-enosewn-stratiwtikon/