06 Απριλίου 2017

Απέλυσε τον Χρυσαυγίτη που ξυλοκόπησε φοιτητή ο Μιχαλολιάκος! Στο πειθαρχικό για απόλυση τον στέλνει ο Βούτσης

Την απόλυση του Χρήστου Ζέρβα, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για την άγρια επίθεση σε βάρος του φοιτητή στην περιοχή των Ελληνορώσων, φέρεται να υπέγραψε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος.

Η Χρυσή Αυγή και ο αρχηγός της, φαίνεται πως προσπαθούν να υποστηρίξουν την “γραμμή” που κράτησαν από την πρώτη στιγμή και έλεγε πως “Η Χρυσή Αυγή καταδικάζει κάθε πράξη βίας, απ' όπου κι αν προέρχεται” αντιμετωπίζοντας την επίθεση του υπεύθυνου ασφαλείας των γραφείων της και μετακλητού στο γραφείο του Νίκου Μιχαλολιάκου, ως “μεμονωμένο περιστατικό”.

Ο Χρήστος Ζέρβας, εναντίον του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη, έχει ήδη παραπεμφθεί για οριστική απόλυση και στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής με απόφαση του Νίκου Βούτση. Παρά την πράξη απόλυσης που υπέγραψε ωστόσο ο Νίκος Μιχαλολιάκος, η διαδικασία παραπομπής στο Πειθαρχικό Συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής συνεχίζει να αποτελεί μια ανεξάρτητη διαδικασία, σύμφωνα με κοινοβουλευτική πηγή, η οποία επισημαίνει ότι ο υπαλληλικός κώδικας προβλέπει ακόμη και την επιβολή του μέτρου της αναδρομικής επιστροφής μισθών.

Σύμφωνα με κοινοβουλευτικές πηγές ο γγ της Χρυσής Αυγής φαίνεται να υπέγραψε με χθεσινή ημερομηνία αλλά με σημερινό αριθμό πρωτοκόλλου την πράξη απόλυσης του Χρήστου Ζέρβα.

Στο πειθαρχικό για απόλυση από τη Βουλή ο χρυσαυγίτης που προφυλακίσθηκε για τον ξυλοδαρμό φοιτητή
Xρήστος Μπόκας
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Όπως αναφέρει στη σχετική επιστολή του προς το συμβούλιο, ο πρόεδρος της Βουλής, η συμπεριφορά του υπαλλήλου δύναται να επισύρει την ποινή της οριστικής παύσης

Την παραπομπή στο πειθαρχικό συμβούλιο των υπαλλήλων της Βουλής, του μετακλητού  στο γραφείο του γ.γ. της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου που προφυλακίσθηκε για τον ξυλοδαρμό φοιτητή, για την οριστική παύση της εργασιακής του σχέσης με το κοινοβούλιο εισηγήθηκε ο κ. Νίκος Βούτσης.

Αιτία για την εισήγηση του Προέδρου αποτελεί η ποινική δίωξη κατά του εν λόγω υπαλλήλου για τον ξυλοδαρμό νεαρού φοιτητή. Σημειώνεται ότι ο συγκεκριμένος υπάλληλος κρίθηκε προφυλακιστέος.

Όπως αναφέρεται στην σχετική επιστολή του κ. Βούτση προς το πειθαρχικό συμβούλιο, οι αρμόδιες υπηρεσίες της Βουλής επικοινώνησαν με την εισαγγελία πρωτοδικών Αθηνών η οποία και επιβεβαίωσε ότι κατά του 42χρονου  ασκήθηκε ποινική δίωξη για ληστεία κατά συναυτουργία και επικίνδυνη σωματική βλάβη.

Ο Πρόεδρος εξηγεί ότι οι αξιόποινες πράξεις στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση του πειθαρχικού παραπτώματος της αναξιοπρεπούς, ανάρμοστης ή ανάξιας για υπάλληλο συμπεριφοράς εκτός υπηρεσίας «που δύναται να επισύρει την πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης».