30 Απριλίου 2017

ΞΕΒΡΑΚΩΜΑ ΤΣΙΠΡΑ! Σόιμπλε: Η Αθήνα έχει υποσχεθεί περαιτέρω προσαρμογή συντάξεων

Οσο παρατείνονται οι διαπραγματεύσεις, της Αθήνας με τους δανειστές, τόσο περισσότερο θα ανησυχούν οι αγορές και η οικονομία, τόνισε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.


«Εφόσον η ελληνική κυβέρνηση τηρεί όλα τα συμφωνημένα, οι υπουργοί Οικονομικών της ευρωζώνης θα μπορούσαν να κλείσουν τις την αξιολόγηση στις 22 Μαΐου και να εκταμιευτεί εγκαίρως η επόμενη δόση», δήλωσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών σε συνέντευξή του στις εφημερίδες του δημοσιογραφικού ομίλου Funke.

Ο Σόιμπλε επαίνεσε την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που ζητούσαν οι δανειστές, σημειώνοντας ότι είναι θετικά τα τελευταία στοιχεία. Ακόμη, δήλωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει υποσχεθεί περαιτέρω προσαρμογή των συντάξεων και βελτίωση στην εισπραξιμότητα των φόρων.

Οταν ρωτήθηκε γιατί είναι αισιόδοξος ότι σύντομα θα αποταμιευθεί δόση, απάντησε: «Επειδή διαπραγματευτήκαμε με αποφασιστικότητα και η ελληνική κυβέρνηση είπε ότι θα προσαρμόσει τις συντάξεις πιο ισχυρά στην οικονομική κατάσταση. «Δεν είναι εύκολο, το ξέρω. Και θέλει να βελτιώσει το σύστημα είσπραξης φόρων, έτσι ώστε τα έσοδα αυτά να αυξηθούν ξανά από το 2020».

Ο Γερμανός υπουργός δήλωσε ακόμη ότι το ΔΝΤ θα αποφασίσει επισήμως τις επόμενες εβδομάδες για τη συμμετοχή του στο ελληνικό πρόγραμμα.