01 Απριλίου 2017

ΕΝ ΤΩ ΜΕΤΑΞΥ ΨΗΦΙΖΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός για ΔΕΗ- Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα

Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός για ΔΕΗ- Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα

Σκουρλέτης: Στημένος ο διαγωνισμός για ΔΕΗ- Παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ 01|04|2017 12:12
-A+A
Σκόπιμες θεωρεί τις αναφορές περί χρεοκοπίας της ΔΕΗ, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος για άλλη μια φορά κάνει λόγο για «στημένο διαγωνισμό» και «παιχνίδι με σημαδεμένη τράπουλα».

Με συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ειδήσεις» ο κ. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στις πιέσεις των δανειστών για την πώληση του 40% των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ σημείωσε ότι είναι «ένας εξαναγκασμένος διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων μέσα σε δώδεκα μήνες και κάτω από τη δαμόκλειο σπάθη των δανειστών είναι ένας στημένος διαγωνισμός».

Ερωτηθείς για τα προβλήματα της Επιχείρησης, εξηγεί ότι «η βασικότερη αιτία είναι ο υπερδανεισμός της» και παραπέμπει στην περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά - Βενιζέλου, όταν έλαβε δάνειο της τάξης των 2,2 δισ. ευρώ. «Η βασικότερη αιτία των σημερινών προβλημάτων της έρχεται από το παρελθόν και σχετίζεται με τον υπερδανεισμό της.

Χαρακτηριστικό είναι ότι επί κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου πήρε το τελευταίο δάνειό της, που ήταν της τάξης των 2,2 δισ. σε σύνολο δανείων που αγγίζει τα πέντε δισ. Και όλα αυτά χωρίς σχέδιο, με άστοχες επενδύσεις και απουσία ανάπτυξης εκ μέρους της εταιρείας στο τομέα των ΑΠΕ, αλλά και με εγκληματικές καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του διασυνδεδεμένου δικτύου, που επιβαρύνουν με εκατοντάδες εκατομμύρια τον ελληνικό λαό.»

Ο υπουργός Εσωτερικών κάνει ιδιαίτερη αναφορά και στον μεγάλο όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών, αποδίδοντας τον στην ευρύτερη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, αλλά και στο γεγονός ότι η ΔΕΗ  κατέστη εισπρακτικός μηχανισμός από τις προηγούμενες κυβερνήσεις. Όσον αφορά το «άνοιγμα» της ενεργειακής αγοράς, υπενθυμίζει ότι επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έχουν γίνει αποφασιστικά βήματα, κάτι το οποίο, όπως υποστηρίζει, έχουν αναγνωρίσει και οι δανειστές στο κλείσιμο της α’ αξιολόγησης.

«Είναι αδικαιολόγητη η σημερινή τους μεταστροφή, προφανώς έχει μπει σε εφαρμογή το σχέδιο της επίθεσης στην περιουσία της ΔΕΗ» συμπληρώνει.

Αναφορικά με τον Πρωθυπουργό, αναφέρει ότι υπάρχει αλληλοεκτίμηση και πως η σχέση τους είναι βαθιά ανθρώπινη και αυτό δίνει τη δυνατότητα να μιλούν ανοιχτά και ειλικρινά.