03 Απριλίου 2017

Συμφωνούμε Παναγιώτη Λαφαζάνη! Μετά θα τους είναι άχρηστος!

Θα μας παρακαλάνε να μας δώσουν δανεικά, είπε. Θα παρακαλάτε να υπογράψετε μνημόνιο χωρίς λεφτά, απάντησε. Δύο χρόνια μετά έχουν ανοίξει το τυπογραφείο κι αντί για χρήματα, όπως ίσως θα ήθελε η ξεχασμένη σκαπανέας του σοσιαλισμού Ραχήλ, τυπώνουν μνημόνια. Υπομονή σύντροφοι, άλλο ένα μνημόνιο σας μένει να υπογράψετε. Μετά θα τους είστε εντελώς άχρηστοι. Θα τα έχετε ήδη δώσει όλα!


Το είπε και ο Παναγιώτης ο Λαφαζάνης : «Οι πιστωτές, "νεοαποικιοκράτες του κερατά", αφού χρησιμοποιήσουν τον Τσίπρα και την παρέα του για να τους κάνει την βρώμικη δουλειά της συμφωνίας για την δεύτερη αξιολόγηση, θα τους πετάξουν μετά στυμμένους ως λεμονόκουπες στον κάδο των απορριμμάτων, όπου πολλά από τα θύματα τους αναζητούν τροφή».

Μπορώ να φανταστώ μερικά από τα θύματά τους. Ο ίδιος ο Παναγιώτης αρνείται να βγάλει το στιλέτο από την πλάτη μέχρι να το επιστρέψει στον ιδιοκτήτη του, ενώ η Ζωή λέγεται ότι κυκλοφορεί με ένα φονικό τακούνι στην τσάντα της. Η Ζωή φοβάται ότι επειδή δεν μπορεί (δεν είναι πρέπον) να κουβαλάει σφυρί, αν δεν έχει μαζί της το τακούνι κινδυνεύει να χάσει την ευκαιρία να καρφώσει αυτή η ίδια, αυτοπροσώπως, τα καρφιά. Προσπαθήστε να σκεφτείτε την σκηνή…

Ο Αλέξης έχει τρία προβλήματα: Το πρώτο είναι ότι τα έχει ήδη δώσει όλα στους ξένους και έπειτα από την ψήφιση των νέων μέτρων, που στην πραγματικότητα είναι ένα ακόμη μνημόνιο χωρίς χρήματα, θα τους είναι πράγματι άχρηστος. Το δεύτερο ότι έχει φερθεί με άσχημο τρόπο σε ανθρώπους που τον ευεργέτησαν. Αν μαζευόντουσαν και έκαναν κόμμα θα μπορούσαν να διεκδικήσουν ακόμη και την νίκη στις επόμενες εκλογές. Και το τρίτο ότι τον έχει πάρει χαμπάρι ο κόσμος, με αποτέλεσμα να φλερτάρει στις δημοσκοπήσεις με ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά. Είναι πλέον θέμα χρόνου να πέσει κάτω από το 10%...

Νομίζουν ότι με επικοινωνιακά τερτίπια , με εξεταστικές και προφυλακίσεις, μπορούν να αντιστρέψουν το κλίμα. Το πιο κακό σε αυτή την άθλια δουλειά της πολιτικής φτάνει την ώρα που δεν σε πιστεύουν ούτε τα δεκάχρονα. Όταν όλοι σε έχουν ως «τελειωμένο». Θα το καταλάβεις, όταν θα σε πουν «κουρασμένο». Είναι η ώρα που σε εγκαταλείπουν ακόμη και οι πιο στενοί σου φίλοι.

Το κλίμα έχει αλλάξει. Όχι γιατί κάποιοι αγάπησαν στα ξαφνικά τον Κυριάκο. Αλλά διότι οι ξένοι δεν έχουν τι άλλο να πάρουν από τον Αλέξη και οι μέχρι πρότινος σύμμαχοί του στο εσωτερικό, πολιτικοί και επιχειρηματίες, διαπιστώνουν ότι από εδώ και πέρα η στήριξή τους προς την κυβέρνηση θα έχει περισσότερη φύρα απ’ ότι κέρδος.

Η ψήφιση των μέτρων είναι η τελευταία πολιτική πράξη του Αλέξη Τσίπρα. Είναι κάτι με το οποίο συμφωνώ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Με μία διαφορά! Θα ήμασταν ήδη έξω από τα μνημόνια. Όχι γιατί θα τα σκίζατε Παναγιώτη έξω από την Βουλή, όπως ψευδώς είχατε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό. Αλλά επειδή έπρεπε να έχετε την υπομονή να αφήσετε τον Σαμαρά να τελειώσει την δουλειά, γνωρίζοντας ότι εσείς δεν μπορούσατε να την κάνετε! Δεν είχατε αυταπάτες. Φοβηθήκατε ότι αν έβγαζε ο Σαμαράς την χώρα από τα μνημόνια θα χάνατε την ευκαιρία σας να γίνετε κυβέρνηση. Αυτή είναι η αλήθεια και θέλω να πιστεύω ότι κάποια στιγμή ότι η ελληνική Αριστερά θα απολογηθεί στον ελληνικό λαό για αυτή την επιλογή της και την μεγάλη ευκαιρία που χάθηκε εξαιτίας της για την χώρα. Διότι η ήττα του ΣΥΡΙΖΑ χρεώνεται, Παναγιώτη, σε όλους σας!

Θανάσης Μαυρίδης
thanasis.mavridis@liberal.gr

http://www.liberal.gr/arthro/127752/apopsi/th-mauridis/sumfonoume-panagioti-lafazani-meta-tha-tous-einai-achristos.html