06 Απριλίου 2017

ΡΕ ΜΠΑΦΟΥΣ ΔΩΣΤΟΥΣ ΑΦΟΥ ΕΝΟΙΚΙΟ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΗΨΙΕΣ! Τσίπρας στο συνέδριο της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ: Επιδότηση ενοικίου για νέους

Εξαγγελίες για επιδότηση ενοικίου για νέους και «εκατοντάδες» παιδικούς σταθμούς έκανε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα του 1ου Συνεδρίου της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ.

Στην ομιλία του ο πρωθυπουργός γνωστοποίησε πως σε λίγο καιρό θα επιδοτείται το πρώτο και το δεύτερο παιδί, ενώ ανέφερε πως στόχος της κυβέρνησης είναι να σταθεί στο πλευρό των νέων που δεν μπορούν να σχεδιάσουν το μέλλον τους, αλλάζοντας την πραγματικότητα τους.

«Το επόμενο διάστημα, παρουσιάζουμε ένα μεγάλο πρόγραμμα επιδότησης ενοικίου για νέους, με κοινωνικά και εισοδηματικά κριτήρια. Σε λίγο καιρό θα επιδοτείται,επιτέλους,το 1ο & το 2ο παιδί,με ένα ποσό που θα ενισχύει πραγματικά τις οικογένειες και δεν θα είναι αναιμικό», ανέφερε ο πρωθυπουργός.

«Διασφαλίζουμε την πρόσβαση στους σταθμούς για όλα τα παιδιά από 3 ετών ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά επεκτείνουμε τα σχολικά γεύματα. Διασφαλίζουμε την πρόσβαση στους σταθμούς για όλα τα παιδιά από 3 ετών ενώ από την επόμενη σχολική χρονιά επεκτείνουμε τα σχολικά γεύματα», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Παράλληλα, υπογράμμισε: «Είμαστε εδώ για να δείξουμε πως η οικογενειακή ζωή, η συντροφικότητα, η αγάπη είναι δικαιώματα και των ανθρώπων του ίδιου φύλου.Γι' αυτό επεκτείναμε το Σύμφωνο Συμβίωσης και για τα ετερόφυλα ζευγάρια και τους δώσαμε αντίστοιχα δικαιώματα με τα ομόφυλα ζευγάρια».