21 Απριλίου 2017

Χίος: Επεισόδια στη Σούδα μετά απο επίθεση σε λάθρο

Επεισόδια σημειώθηκαν λίγο μετά τις 10 το βράδυ στη Σούδα της Χίου όταν άγνωστοι επιτέθηκαν με πέτρες εναντίον μεταναστών που βρίσκονταν στην προκυμαία και άρχισαν να τους κυνηγούν στους δρόμους του κάστρου της Χίου.


Γρήγορα ξεσηκώθηκαν οι μετανάστες που διαμένουν στον καταυλισμό της Σούδας, και στο σημείο χρειάστηκε να σπεύσει αστυνομική δύναμη με επικεφαλής τον αστυνομικό διευθυντή Χίου Θανάση Μπασιούκα, για να ηρεμήσει τα πνεύματα.

Οι αστυνομικοί έμειναν έως αργά το βράδυ μέσα στον καταυλισμό, απ΄όπου προσήγαγαν 7 μετανάστες για τα επεισόδια. Ταυτόχρονα διεξάγεται έρευνα για τον εντοπισμό των ατόμων που έριξαν τις πέτρες, αφού υπήρξε η καταγγελία ότι στη συνέχεια, οι ίδιοι επιτέθηκαν σε έναν πρόσφυγα έξω από το Εργατικό Κέντρο Χίου.

Πηγή: astraparis.gr

Σύλληψη 2 υπόπτων

Οι δράστες αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους και οδηγούνται στον εισαγγελέα. Ξετυλίχτηκε το σχέδιο της αιματηρής επίθεσης...

Δυο άτομα συνελήφθησαν και οδηγούνται σήμερα στον εισαγγελέα, κατηγορούμενοι για επιθέσεις σε βάρος μεταναστών και προσφύγων στον περιβάλλοντα χώρο του καταυλισμού στη Σούδα της Χίου. Οι δυο Χιώτες αναγνωρίστηκαν από τα θύματά τους ενώ ένα από αυτά μεταφέρθηκε για την παροχή πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο του νησιού. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Χίου κατηγορούμενοι, εκτός της απρόκλητης επίθεσης και της σωματικής βλάβης, ο ένας για αντιποίηση Αρχής αφού δήλωνε αστυνομικός ο δε άλλος για αντίσταση κατά της Αρχής, εξύβριση και απειλή για τα όσα έπραξε κατά τη σύλληψη του.

Οι παραπάνω μαζί με άλλους είχαν πραγματοποιήσει επιθέσεις με πέτρες κατά του καταυλισμού στη Σούδα. Νωρίτερα είχαν παρεισφρήσει σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατοίκων της περιοχής Αγίας Αννας Καπέλα, στο δημαρχιακό κατάστημα της Χίου, εναντίον της δραστηριότητας ισπανικής μη Κυβερνητικής Οργάνωσης στο νησί.