06 Απριλίου 2017

Βίντεο: «Αλεύρωσαν» τον Φιγιόν σε προεκλογική εκδήλωση στο Στρασβούργο

Μπορεί ο Φιγιόν να συνεχίζει απτόητος την προεκλογική του εκστρατεία μετά το σκάνδαλο του #PenelopeGate, ωστόσο μερικοί ψηφοφόροι φαίνεται να μη συμφωνούν και τόσο με την επιμονή του να παραμείνει στην εκλογική κούρσα για την προεδρία της χώρας τους.

Αρκετοί πολίτες έχουν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους δημόσια το τελευταίο διάστημα, σε προεκλογικές συγκεντρώσεις του Ρεπουμπλικανού υποψήφιου. Μόλις πριν από δύο εβδομάδες, χρειάστηκε η παρέμβαση των βοηθών του Φιγιόν, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μια ομπρέλα για να τον προστατεύσουν από τα αυγά που έριχναν εναντίον του διαδηλωτές στη νοτιοδυτική Γαλλία.


Και σήμερα όμως, οι αντιδράσεις βρήκαν για μια ακόμη φορά ακραία έκφραση, με το «αλεύρωμα» του Γάλλου πολιτικού σε μια εκδήλωση στο Στρασβούργο. Καταφθάνοντας στον χώρο όπου επρόκειτο να εκφωνήσει ομιλία στην πρωτεύουσα του Κάτω Ρήνου, ο Φιγιόν δέχθηκε επίθεση με αλεύρι, η οποία μάλιστα καταγράφηκε καρέ καρέ από τον γαλλικό τηλεοπτικό σταθμό BFMTV.

Το αλεύρωμα του Γάλλου πολιτικού αιχμαλώτισαν με τον φακό τους οι φωτογράφοι πολλών διεθνών πρακτορείων, με τις εικόνες του κάτασπρου Φιγιόν να κάνουν τον γύρο των social media με το hashtag #FillonStrasbourg.


Σύμφωνα με δημοσκόπηση που είχε πραγματοποιηθεί πριν μερικές εβδομάδες, το 75% των Γάλλων ψηφοφόρων επιθυμεί την αποχώρηση του Φρανσουά Φιγιόν από την κούρσα των προεδρικών εκλογών, έπειτα από την αποκάλυψη σειράς οικονομικών σκανδάλων που έχουν πλήξει τη δημόσια εικόνα του υποψηφίου της γαλλικής δεξιάς.


Υπενθυμίζεται ότι διεξάγεται δικαστική έρευνα κατά του πρώην πρωθυπουργού για κατάχρηση δημοσίου χρήματος μετά τις κατηγορίες για αμοιβές ύψους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ της συζύγου και των παιδιών του για εικονική απασχόληση.

Η έρευνα επεκτάθηκε για να περιλάβει τα ακριβά κοστούμια και ρολόγια που φέρεται να έλαβε ο Φιγιόν ως δώρα, την εποχή που ήταν πρωθυπουργός.

Νάνσυ Κουλούρα
ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ