Τις δυο κυρίες υποδέχτηκε η διευθύντρια της Εφορίας Αρχαιοτήτων,Ελένη Μπάνου και κατόπιν τις ξενάγησε στην δυτική πλευρά της Αρχαίας Αγοράς, στην Θόλο. Η κ. Μπύντερμπεντερ έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τη λειτουργία των θεσμών, του πολιτεύματος, αλλά και την συμμετοχή των Αθηναίων στα κοινά.
Οι δύο κυρίες ξεναγήθηκαν και στο Μουσείο που στεγάζεται στην αναστηλωμένη Στοά του Αττάλου, ένα μνημείο του 150 π.Χ.. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του Μουσείου είναι ότι τα εκθέματά του έχουν άμεση σχέση με τη λειτουργία του Δημοκρατικού πολιτεύματος των Αθηνών, δεδομένου ότι η Αγορά ήταν η καρδιά της δημόσιας ζωής.
Οι πρώτες κυρίες αναχώρησαν από την Αρχαία Αγορά περίπου μια ώρα αργότερα και κατευθύνθηκαν στο κοινωνικό καφέ Μύρτιλλο, που λειτουργεί μέσα στο πάρκο ΚΑΠΑΨ(Κέντρο Αποκατάστασης Πολιτών Αναπήρων Ψυχικού). Πρόκειται για το πρώτο στην Ελλάδα που λειτουργεί έχοντας ως εργαζόμενους άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικά ομάδες, βρήκε τη νέα του στέγη ύστερα από παραχώρηση, από την πλευρά του δήμου Αθηναίων, ενός από τα κτίρια που βρίσκονται μέσα στο πάρκο.
Οι δύο σύζυγοι των Προέδρων συνομίλησαν με εκπροσώπους κοινωνικών οργανώσεων και κοινωνικών επιχειρήσεων ένταξης ευπαθών ομάδων. Η κ. Μπύντενμπαντερ άκουσε με προσοχή την δράση και το έργο της κάθε ΜΚΟ ενώ δεν ήταν λίγες οι φορές που ζήτησε περισσότερα στοιχεία για τον ρόλο τους, πώς ακριβώς λειτουργούν και πώς βοηθούν τα παιδιά σε κίνδυνο, πρόσφυγες, τους ανέργους και τους ανθρώπους σε οικονομικό και κοινωνικό αδιέξοδο. Με αφοπλιστική απλότητα και πλατύ χαμόγελο ευχαρίστησε τους εθελοντές για τις προσπάθειές τους να βοηθήσουν τις ευάλωτες ομάδες ανθρώπων και για τον χρόνο που αφιέρωσαν για να της παρουσιάσουν την δουλειά τους.
"Είναι ένας καταπληκτικός χώρος" είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπύντενμπαντερ στην Μαρία Ηλιοπούλου αντιδήμαρχο για το Παιδί στον δήμο Αθηναίων, η οποία δήλωσε ότι "θέλαμε να δείξουμε ότι είμαστε όρθιοι κι ότι υπάρχουν πολλοί που θέλουν να βοηθήσουν όσους έχουν ανάγκη όχι στο πλαίσιο φιλανθρωπίας, αλλά της αλληλεγγύης.