13 Απριλίου 2017

ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ➤Επανασυγκροτείται η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ

Τη Δευτέρα 8 Μαΐου 2017 η Σοσιαλιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ ανασυγκροτείται, ύστερα από μακρό διάστημα αδρανοποίησής της.

Πέντε μέλη της εκλεγμένης το 2013 Γραμματείας της Τάσης (Στάθης Πανταζής, Γιάννης Παπαϊωάννου, Αδάμ Στάμου, Παύλος Τριανταφύλλου και ο ευρωβουλευτής Κώστας Χρυσόγονος) αναλαμβάνουν την πρωτοβουλία να καλέσουν τα μέλη της Σοσιαλιστικής Τάσης σε πανελλαδική συνδιάσκεψη με θέμα τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις.


Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18:00 στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens (πρώην Ιmperial) στην οδό Μεγ. Αλεξάνδρου 2 περιοχή πλ. Καραϊσκάκη κοντά στη στάση μετρό του Μεταξουργείου. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές "θεωρούμε σημαντικό μετά από απουσία δύο ετών και πλέον να ξαναβρεθούμε, καθώς η τρέχουσα πολιτική πραγματικότητα απαιτεί τόσο την ενεργή συμμετοχή μας, όσο και τη δημιουργική μας πολιτική παρέμβαση"

Όπως γίνεται σαφές από το κείμενο της πρόσκλησης (που απευθύνεται σε «φίλους και συντρόφους»), αυτή δεν απευθύνεται μόνο σε μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και στους φίλους της Σοσιαλιστικής Τάσης που δεν είναι μέλη του κόμματος. Αυτό ακριβώς, δηλαδή η απροθυμία των οργανώσεων του ΣΥΡΙΖΑ να ανοίξουν και να υποδεχθούν νέα μέλη, ήταν άλλωστε ένα από τα κύρια ζητήματα που έθεσε ο Κώστας Χρυσόγονος στην κριτική παρέμβασή του στον προσυνεδριακό διάλογο το φθινόπωρο του 2016, ζητώντας αλλαγές στο καταστατικό και αμφισβητώντας έτσι έμμεσα τη νομιμοποίηση των οργάνων που εκλέχθηκαν στο συνέδριο του Οκτωβρίου από μία βάση μόλις 15.000 μελών. Θα έχει ενδιαφέρον να δούμε ποιοι και πόσοι θα ανταποκριθούν στην πρόσκληση και που μπορεί να οδηγήσει η συζήτηση που θα γίνει στις 8 Μαΐου.