ΒΙΝΤΕΟ-Έκραξαν τον Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη: Δεν τους άφησε να κάνουν ερωτήσεις

Με την έντονη δυσαρέσκεια μέρους του κοινού έληξε λίγο μετά τις 23:00 η εκδήλωση με κεντρικό ομιλητή τον πρώην υπουργό Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη για την παρουσίαση του ευρωπαϊκού κινήματος DiEM25 στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης», στην Θεσσαλονίκη.

Άτομα που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση εξέφρασαν τα παράπονά τους στον κ. Βαρουφάκη διότι δεν τους έδωσε τον λόγο. Μάλιστα, κάποιοι από αυτούς του είπαν χαρακτηριστικά «μας προδώσατε», «δεν είναι δημοκρατία αυτό που κάνετε», ενώ κάποιοι άλλοι τόνισαν ότι έχασαν τον χρόνο τους και ότι δόθηκε ο λόγος μόνο σε εκπροσώπους του DiEM25.

Από την πλευρά του, ο πρώην υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι μίλησαν 30 άτομα λέγοντας πως η εκδήλωση ήταν για να γνωρίσουν το DiEM.

Παράλληλα, εξήγησε ότι η διαδικασία είναι συγκεκριμένη και όσοι δεν την σέβονται είναι δικό τους πρόβλημα.

Την ώρα που ο πρώην τσάρος της ελληνικής οικονομίας ανέλυε τις έξι μεταρρυθμιστικές προτάσεις του κινήματός του, ένα άτομο από το κοινό τον ρώτησε: «Γιατί δεν τα έκανες αυτά τότε, όταν ήσουν υπουργός Οικονομικών;».

«Γιατί με πέταξαν έξω από το Eurogroup και η Άνγκελα Μέρκελ δεν ήθελε να πει την αλήθεια και να δυσαρεστήσει τους τότε ψηφοφόρους της», απάντησε με νόημα ο κ. Βαρουφάκης.


Αποδοκίμασαν τον Βαρουφάκη γιατί δεν δέχτηκε ερωτήσεις από το κοινό


Παράλληλα, τόνισε ότι η τωρινή κυβέρνηση έχει λιγότερες εξουσίες από ένα δήμο και αυτό συμβαίνει λόγω της αποδόμησης της Ευρώπης. «Ο λόγος για τον οποίο η κυβέρνηση σήμερα έχει λιγότερες εξουσίες από ότι ένα δήμος είναι γιατί η Ευρώπη αποδομείται και δεν είναι δημοκρατική.

Οι κυβερνήσεις έχουν όλο και λιγότερο βαθμούς ελευθερίας. Εκεί που ανοίγει και αρχίζει η πόρτα του eurοgroup τελειώνει η νομιμότητα, τελειώνει η δημοκρατία για όλους», σημείωσε ο κ. Βαρουφάκης.

«Θέλουμε να πάρουμε τις χώρες μας πίσω. Να δημιουργήσουμε ένα τεράστιο πανευρωπαϊκό κίνημα για να μπορέσουμε ως Έλληνες, ως Άγγλοι, ως Γερμανοί κλπ να πάρουμε τις χώρες μας πίσω» πρόσθεσε.Επίσης, ο κ. Βαρουφάκης τόνισε ότι μέσα από το κλείσιμο της αξιολόγησης οδηγούμαστε στην «κοσοβοποίηση».

Χαιρετισμοί από Έλληνες και ξένους υποστηρικτές του κινήματος κατέκλυσαν το κοινό με μηνύματα συμπαράστασης στην Ελλάδα. Ανάμεσα σε αυτούς που μίλησαν ήταν γνωστοί καλλιτέχνες και πολιτικοί, όπως η Ναόμι Κλάιν, συγγραφέας του Δόγματος του Σοκ, οι μουσικοί Μπράιαν Ίνο και Ζαν Μισέλ Ζαρ και ο Βρετανός βραβευμένος σκηνοθέτης Κεν Λόουτς. Των χαιρετισμών προηγήθηκε το θεατρικό δρώμενο - παράσταση το «Δέντρο».Πηγή: 
https://www.voria.gr
http://thestival.gr
ΒΙΝΤΕΟ-Έκραξαν τον Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη: Δεν τους άφησε να κάνουν ερωτήσεις ΒΙΝΤΕΟ-Έκραξαν τον Βαρουφάκη στη Θεσσαλονίκη: Δεν τους άφησε να κάνουν ερωτήσεις Reviewed by Dexi Extrem on 22:06 Rating: 5

Δεν υπάρχουν σχόλια: