07 Απριλίου 2017

Υπέκυψε στα τραύματά της η Ρουμάνα τουρίστρια που είχε πέσει στον Τάμεση για να σωθεί [εικόνες]

Στα τραύματά της υπέκυψε μια γυναίκα που τραυματίστηκε στην επίθεση στο Γουεστμίνστερ στις 22 Μαρτίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα η βρετανική αστυνομία.

Ανεβάζοντας έτσι τον αριθμό των θυμάτων σε έξι, μεταξύ των οποίων και ο δράστης.

Η αστυνομία ανακοίνωσε πως πιστεύει ότι η γυναίκα, που εξέπνευσε χθες, είναι η Αντρέεα Κριστέα, ρουμανικής καταγωγής που επισκεπτόταν το Λονδίνο όταν πραγματοποιήθηκε η επίθεση.


Σύμφωνα με την αστυνομία, η γυναίκα έπεσε στον Τάμεση από την Γέφυρα του Γουέστμινστερ αφού παρασύρθηκε από το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο Χαλίντ Μασούντ.

Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας
Η 29χρονη Αντρέα Κριστέα, από τη Ρουμανία είχε διασωθεί μετά το μακελειό με τους δύο νεκρούς στη γέφυρα, προτού ο δράστης δολοφονήσει έναν αστυνομικό με μαχαίρι.


Η νεαρή κοπέλα, ήταν αρχιτέκτονας και είχε πάει στο Λονδίνο με τον μέλλοντα σύζυγό της, τον μηχανικό Αντρέι Μπουρνάζ, για να γιορτάσουν τα γενέθλιά του.

Το ζευγάρι, διέσχιζε τη Γέφυρα Ουεστμίνστερ γύρω στις 14:40 τοπική ώρα με κατεύθυνση τον Τροχό της Χιλιετίας (γνωστό στους ντόπιους και ως London Eye), όταν ο τρομοκράτης χτύπησε με το αυτοκίνητό του όσους πεζούς βρέθηκαν στο διάβα του, προτού φθάσει στο κτίριο του Κοινοβουλίου.


Στη διάρκεια της επίθεσης ο Μπουρνάζ έπαθε κάταγμα στο πόδι και η άτυχη κοπέλα βούτηξε στον Τάμεση για να αποφύγει το αυτοκίνητο που ερχόταν καταπάνω της. Μετά το τραγικό συμβάν νοσηλεύτηκε σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι και τους πνεύμονες.