10 Απριλίου 2017

ΔΗΛ. ΔΕΝ ΤΟΥ ΤΡΑΒΗΞΕ ΤΟ ΑΥΤΙ ΟΠΩΣ ΤΗΣ ΕΙΠΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ; ΑΠΑΠΑ! Στη γραμμή Σόιμπλε η Μέρκελ για συμφωνία και ελληνικό χρέος

Ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ είπε ότι η συμφωνία του Μαΐου του 2016 έχει θέσει τον οδικό χάρτη για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Παράλληλα χαιρέτησε τη συμφωνία της Μάλτας, χαρακτηρίζοντάς την ως το πρώτο βήμα για την επιστροφή των τεχνικών κλιμακίων στην Αθήνα.


Από την πλευρά του ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε έδωσε -μέσω της εκπροσώπου του- απάντησε σε όσα είπε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ, την Κυριακή (09/04/2017).

Η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους θα εξεταστεί μόνο αφότου η Ελλάδα εφαρμόσει τις συμφωνημένες μεταρρυθμίσεις, δήλωσε εκπρόσωπος του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών. «Θέλουμε πρώτα να δούμε συμφωνία για τις μεταρρυθμίσεις», είπε η εκπρόσωπος, μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο.

Βάσει των όσων έχουν συμφωνηθεί με τους εταίρους, η Αθήνα θα πρέπει να νομοθετήσει άμεσα μεταρρυθμίσεις που θα μειώσουν την ασφαλιστική δαπάνη κατά 1% του ΑΕΠ το 2019 και θα αυξήσουν τα φορολογικά έσοδα κατά επιπλέον 1% του ΑΕΠ το 2020.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κεντρική Επιτροπή είπε: "...Στόχος η ένταξη των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΕ", ξεκαθαρίζοντας όμως πως αυτό αποτελεί και την απαραίτητη προϋπόθεση για να παρθούν τα μέτρα. "Χωρίς αυτό δεν υπάρχει εφαρμογή μέτρων", είπε χαρακτηριστικά.