05 Απριλίου 2017

Καβάλα: Αποκαταστάθηκε σε χρόνο ρεκόρ το μνημείο των Εβραίων

Σε χρόνο ρεκόρ ο Δήμος Καβάλας αντικατέστησε τις μαρμάρινες πλάκες του μνημείου που έχει στηθεί στην Καβάλα, των 1.484 καβαλιωτών Εβραίων που έχασαν τη ζωή τους στα ναζιστικά στρατόπεδα, και πριν μια εβδομάδα, άγνωστοι τις κατέστρεψαν.


Με τη χρήση κατάλληλου βαρέως εργαλείου, έσπασαν τις πλάκες στις οποίες αναγραφόταν τα στοιχεία της θυσίας των Εβραίων συμπολιτών. Την επομένη του βανδαλισμού, η Δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, επισκέφθηκε το μνημείο για να διαπιστώσει την καταστροφή, και σε ανακοίνωση που εξέδωσε αμέσως μετά, δήλωσε ότι το μνημείο θα αποκατασταθεί άμεσα, πράγμα που έγινε χθες το απόγευμα, δηλαδή μέσα σε λίγες μέρες από τον βανδαλισμό.

Ήδη, όπως είναι γνωστό η Δήμαρχος κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά, προκειμένου να βρεθούν και να τιμωρηθούν οι δράστες. Υπάρχει η πληροφορία, ότι το περιστατικό καταγράφηκε σε βίντεο από κάμερα που λειτουργούσε στην περιοχή, και το οποίο επεξεργάζεται η αστυνομία για να μπορέσει να ταυτοποιήσει τους βάνδαλους. Μετά την αποκατάσταση των μαρμάρων, το απόγευμα της Τρίτης, το συνεργείο απομάκρυνε τις αντιαισθητικές μοκέτες που περιέβαλαν το μνημείο και στη συνέχεια το μνημείο το σκέπασαν και πάλι με το μαύρο νάυλον, με το οποίο είχε σκεπαστεί, μέχρι να αποκατασταθεί.

Πηγή: k-tipos.gr