23 Απριλίου 2017

Μπήκαν στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ τους έγραψαν στο τοίχο ότι είναι χούντα και τους πήραν κι ένα κάδρο του Τσε

Κατάληψη στα γραφεία του ΣΥΕΙΖΑ στα Εξάρχεια έκαναν για σχεδόν 1:30 ώρα αντιεξουσιαστές. Και όχι μόνο αυτό, αλλά φεύγοντας πήραν μαζί τους και ένα κάδρο του Τσε Γκεβάρα!

Όταν έγιναν το μεσημέρι του Σαββάτου (22.04.2017), όταν ομάδα αντιεξουσιαστών εισέβαλε και κατέλαβε για περίπου 1:30 ώρα τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στα Εξάρχεια, ενώ έκανε και παρέμβαση στη λαϊκή αγορά στην οδό Καλλιδρομίου.

Το βράδυ της ίδιας μέρας, ανέβασαν στο indymedia κείμενο και φωτογραφίες. Όπως αναφέρουν μάλιστα, κατά τη διάρκεια της… παρέμβασής τους στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, πήραν έπιπλα και συσκευές και τα έβγαλαν εκτός του κτιρίου, έδωσαν ένα ψυγείο σε κάποιον που το είχε ανάγκη και φεύγοντας πήραν μαζί τους κι ένα κάδρο του Τσε Γκεβάρα!

Έγραψαν συνθήματα όπως «κάτω η Χούντα του ΣΥΡΙΖΑ» και πέταξαν φέιγ βολάν υπέρ των καταλήψεων.





Αναφέρουν το κείμενό τους: «Ζητήσαμε την αποχώρηση των ατόμων που βρίσκονταν μέσα και δεν επιτρέψαμε την είσοδο σε άλλους κομματικούς. Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης βάφτηκαν συνθήματα στην είσοδο και μέσα στα γραφεία. Η ανταπόκριση του κόσμου της λαϊκής ήταν υποστηρικτική. Πριν από την αποχώρησή μας μεταφέραμε έξω έπιπλα και συσκευές για να απαλλοτριωθούν από τον κόσμο. Ένα ψυγείο δόθηκε σε κάποιον που το έχει ανάγκη. Πάρθηκε ένα μεγάφωνο για κινηματική χρήση. Τέλος, αφαιρέσαμε ένα κάδρο του Τσε Γκεβάρα».