11 Απριλίου 2017

Φρίκη στους Λαφαζάνηδες από τους διθυράμβους της ”ΕΣΤΙΑΣ” υπέρ του Περισσού για την παραμονή στο €

Δείτε τι γράφουν οι δραχμολάγνοι του Λαφαζάνη στη σελίδα τους να γελάσετε:

Με βαθύτατη έκπληξη είδαμε το πρωτοσέλιδο σε περίοπτη θέση άρθρο της ακραίας ιστορικής συντηρητικής εφημερίδας ”EΣΤΙΑ” (10/4) να εκθειάζει ανυπόκριτα και με ανακούφιση το ΚΚΕ για τον ”ανένδοτο” που έχει κηρύξει το τελευταίο κατά της ”δραχμής”.


Άραγε, μήπως, το ΚΚΕ με την σφραγίδα του 20ου Συνεδρίου του, διαπράττει άλλο ένα ιστορικό λάθος σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη ιστορική στιγμή για την χώρα;

Όσο και αν το ΚΚΕ υιοθετεί την ανεδαφική για την συγκυρία θέση ”σοσιαλισμός (όπως αυτό τον εννοεί) ή τίποτα”, δεν πρέπει να ξεχνάει ότι και αυτός ο σοσιαλισμός που διακηρύσσει ως την μόνη λύση εδώ και τώρα, χωρίς κανένα μεταβατικό πρόγραμμα και αυτός περνάει μέσα από το άμεσο, χωρίς καμιά χρονοτριβή, πέρασμα της χώρας στο εθνικό νόμισμα, το οποίο, όμως, πέρασμα το ΚΚΕ το κατασυκοφαντεί, φορτώνοντας του άπειρα δεινά και οδυνηρές συνέπειες.

Δεν καταλαβαίνει το ΚΚΕ ότι έτσι θάβει και την δική του στρατηγική επιδίωξη;

Ή και στην συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει το ”αποθανέτω η ψυχή μου μετά των αλλοφύλων’‘;

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε.

Ιδού, λοιπόν, ολόκληρο κύριο άρθρο της ”ΕΣΤΙΑΣ”:

”Ανένδοτος” ΚΚΕ κατά δραχμής – Grexit

Με την πολιτική απόφαση του 20ου Συνεδρίου του, το ΚΚΕ τοποθετείτε σταθερά υπέρ της παραμονής της χώρας στην Ευρωζώνη, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάς ”με εθνικό νόμισμα δεν συνιστά ρήξη προς όφελος του λαού”. Ταυτοχρόνως, διαπιστώνει ότι η υιοθέτησης ενός υποτιμημένου νομίσματος ”δεν μπορεί να αποτελέσει κρίκο βελτίωσης της ζωής της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων”. Οι προβλέψεις του δε, για το τι θα συμβεί σε περίπτωση αλλαγής του νομίσματος, ταυτίζονται με αυτές πολλών οικονομολόγων που προειδοποιούν για τα χειρότερα. Συγκεκριμένα, η απόφαση του ΚΚΕ αναφέρει ότι οι επιπτώσεις θα είναι ”μαύρη αγορά, απότομη μεγάλη άνοδος πληθωρισμού”, επισείει δεν τον κίνδυνο να ευρεθούν οι ”λαϊκές οικογένειες” στα ”νύχια τραπεζών και κερδοσκόπων”.

Αλλά και η πλέον αναλυτική εισήγησις της Κεντρικής Επιτροπής προς το συνέδριο επισημαίνει τα προβλήματα μιας αλλαγής νομίσματος. Χαρακτηριστικά αναφέρει: ”Από τη μετάβαση, είτε σ’ ένα διπλό νόμισμα” (ένα για την εσωτερική κυκλοφορία και ένα για τις διεθνείς συναλλαγές) και -στη συνέχεια- σ’ ένα αμιγώς εθνικό νόμισμα, είτε στη σύνδεση με οποιαδήποτε μορφή με νόμισμα άλλης ισχυρής καπιταλιστικής δύναμης, μεγάλος χαμένος θα είναι και πάλι ο λαός. Στην περίπτωση αλλαγής νομίσματος, το λαϊκό εισόδημα θα εξανεμιστεί μέσω της υποτίμησης του νέου νομίσματος, της αισχροκέρδειας, της ραγδαίας πτώσης της αγοραστικής δύναμης, καθώς και μέσω της μεγάλης ανατίμησης των εισαγόμενων εμπορευμάτων”.

Ξεκάθαρα μάλιστα, το ΚΚΕ αναφέρει ότι ”κοροϊδεύουν συνειδητά τον λαό όσοι ισχυρίζονται ότι η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη” μπορεί να δώσει ώθηση στην ανταγωνιστικότητα και την ανάπτυξη, είτε ότι μπορεί να οδηγήσει ”σε επιστροφή στα σχετικά καλύτερα επίπεδα διαβίωσης των δεκαετιών του ’80 και του ’90”.

iskra.gr