12 Απριλίου 2017

ΣΤΟΚΟΣ! ΞΕΡΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΣΕΙ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ! Τσίπρας: Ζητάτε εκλογές αλλά αν γίνουν τις χάσατε

Για αντιφάσεις κατηγόρησε τη ΝΔ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ενώ τόνισε μεταξύ άλλων πως όταν οι εκλογές γίνουν, στην ώρα τους, η αξιωματική αντιπολίτευση θα τις χάσει.


Ο κ. Μητσοτάκης είναι μπροστά στον κίνδυνο να είναι ο πρώτος ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητά εκλογές επί τέσσερα έτη και αυτές δεν θα γίνονται «αλλά θα γίνουν στην ώρα τους». «Όταν θα γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους θα τις χάσετε, γιατί με την τακτική σας κουράζετε» πρόσθεσε, ρωτώντας την πτέρυγα των βουλευτών της Ν.Δ. αν «εκτός από το πάθος για να επιστρέψετε στις καρέκλες της εξουσίας» έχουν να προτείνουν κάτι για τον τόπο.Ο κ. Μητσοτάκης είναι μπροστά στον κίνδυνο να είναι ο πρώτος ο αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης που θα ζητά εκλογές επί τέσσερα έτη και αυτές δεν θα γίνονται «αλλά θα γίνουν στην ώρα τους». «Όταν θα γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους θα τις χάσετε, γιατί με την τακτική σας κουράζετε» πρόσθεσε, ρωτώντας την πτέρυγα των βουλευτών της Ν.Δ. αν «εκτός από το πάθος για να επιστρέψετε στις καρέκλες της εξουσίας» έχουν να προτείνουν κάτι για τον τόπο.

Μιλώντας από το βήμα της Βουλής, είπε πως Καταννοώ το «βέρτιγκο» στο οποίο βρίσκεται η αντιπολίτευση μετά τη Μάλτα (σ.σ. το Eurogroup) προσθέτοντας πως και κλείνει η αξιολόγηση και παίρνουμε μια συμφωνία με μηδενικό δημοσιονομική ισοζύγιο.

Υπερασπιζόμενος την κατ’ αρχήν συμφωνία που επιτεύχθηκε στο Εurogroup, απευθυνόμενος και πάλι στην αξιωματική αντιπολίτευση, σημείωσε: «Δεν υπήρχε περίπτωση να φέρεται συμφωνία με αντίμετρα, με επαναφορά της εργασιακής κανονικότητας και με μέτρα για το χρέος που λέγατε ότι είναι βιώσιμο».

Αναφερόμενος ειδικότερα στα θετικά μέτρα της συμφωνίας, διερώτηθηκε γιατί η Ν.Δ. τα καταψηφίζει, κατηγορώντας τη ότι έχει καταντήσει μια παράταξη ακραία, ένα κόμμα διαμαρτυρίας. «Γιατί καταψηφίζετε τα θετικά μέτρα όπως η μείωση της φορολόγησης στις επιχειρήσεις; Γιατί καταψηφίζετε το επίδομα ενοικίου, την κατάργηση συμμετοχής στο φάρμακο των συνταξιούχων; Θα καταψηφίσετε δωρεάν παιδικούς σταθμούς, επίδομα στο πρώτο και το δεύτερο παιδί;» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, μιλώντας για την πρόταση για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία, ο Πρωθυπουργός ανέφερε πως η λέξη πάρτι είναι πολύ μετριοπαθής για να περιγράψει ό,τι συνέβη επί ΠΑΣΟΚ-ΝΔ στο χώρο της υγείας, κάνοντας λόγο για πολιτική που δεν μπορεί να αποδοθεί σε άγνοια ή σε ανικανότητα.

Αν δεν ήταν τώρα κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν υπήρχε περίπτωση να γίνει εξεταστική για το χώρο της υγείας, συνέχισε, υποστηρίζοντας πως χάρη στην ισχυρή προστασία Μέσων Ενημέρωσης κανείς δεν ασχολήθηκε σοβαρά με τη διαφθορά.

«Όταν θα γίνουν οι εκλογές στην ώρα τους θα τις χάσετε, γιατί με την τακτική σας κουράζετε» πρόσθεσε, ρωτώντας την πτέρυγα των βουλευτών της Ν.Δ. αν «εκτός από το πάθος για να επιστρέψετε στις καρέκλες της εξουσίας» έχουν να προτείνουν κάτι για τον τόπο.

<Πλάτος iframe = "638" height = "359" src = "https://www.youtube.com/embed/fjpzo9Qm15o" frameborder = "0" allowfullscreen> </ iframe>