25 Απριλίου 2017

Ενταση στις σχέσεις Γερμανίας-Ισραήλ -Ακύρωσε τη συνάντηση με τον Γκάμπριελ ο Νετανιάχου

Ρήξη στις σχέσεις Ισραήλ- Γερμανίας σήμανε η απόφαση του Νετανιάχου να πραγματοποιήσει τις απειλές του και να ακυρώσει τελικά τη συνάντησή του με τον Γερμανό υπουργό Εξωτερικών.


Ο  Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε ότι δεν θα συναντηθεί τελικά με τον Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που επισκέπτεται το Ισραήλ, καθώς ο Γερμανός υπουργός εξέφρασε την πρόθεσή του να συναντηθεί με μια ισραηλινή ΜΚΟ, η επικρίνει τη μεταχείριση του Ισραήλ στους Παλαιστινίους.

«Η συνάντηση ματαιώνεται», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Ισραήλ, Νταβίντ Κέγες.

Νωρίτερα, ισραηλινά ΜΜΕ ανέφεραν πως ο Γκάμπριελ πρόκειται να συναντηθεί με την οργάνωση «Σπάζοντας τη σιωπή», η οποία συγκεντρώνει μαρτυρίες από ισραηλινούς βετεράνους για τον τρόπο με τον οποίο ο στρατός μεταχειρίζεται τους Παλαιστινίους στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στο Ισραήλ, πρόκειται επίσης να συναντηθεί με εκπροσώπους της B'Tselem που τεκμηριώνει τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα κατεχόμενα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Και οι δύο ΜΚΟ θεωρούνται μαύρα πρόβατα από την ισραηλινή κυβέρνηση.

Η ακύρωση από πλευράς Νετανιάχου εντείνει τις σχέσεις των δύο χωρών, δεδομένου ότι η Γερμανία είναι από τις λίγες ευρωπαϊκές χώρες που στηρίζουν το Ισραήλ.

Στις αρχικές φήμες ότι ο Νετανιάχου απειλούσε να ακυρώσει τη συνάντησή τους, ο Γκάμπριελ είχε απαντήσει ότι μία τέτοια κίνηση θα ήταν «λυπηρή».

Ωστόσο, δεν υπάρχει ακόμα απάντηση από την γερμανική πλευρά μετά και την επίσημη ακύρωση της συνάντησης των δύο ανδρών.