20 Απριλίου 2017

ΦΑΠΕΣ ΣΤΟΝ ΚΑΡΠΑΖΟΕΙΣΠΡΑΚΤΟΡΑ! Παγκόσμια Τράπεζα: Δεν δίνουμε δάνειο στην Ελλάδα, αν δεν το εγκρίνουν οι δανειστές της

Η Παγκόσμια Τράπεζα δεν σκοπεύει να προχωρήσει το επόμενο διάστημα στη χορήγηση δανείου 3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα.

Αυτό αποσαφήνισε ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Τζιμ Γιονγκ Κιμ απαντώντας σε σχετική ερώτηση του Real.gr για τις φήμες που έχουν κυκλοφορήσει τους τελευταίες μήνες κατά την συνέντευξη τύπου στο πλαίσιο της Εαρινής Συνόδου του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

Ο Τζιμ Γιονγκ Κιμ, αν και δεν απέκλεισε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, διευκρίνησε ότι μια τέτοια απόφαση χρειάζεται και την σύμφωνη γνώμη των δανειστών, ενώ απέφυγε να προδικάσει μια απόφαση του εκτελεστικού συμβουλίου της Παγκόσμιας Τράπεζας για ένα μελλοντικό δάνειο.

Όπως τόνισε «δεν υπάρχουν άμεσα σχέδια για την παροχή δανείου προς την Ελλάδα». Ο Κιμ εξήγησε πως η Παγκόσμια Τράπεζα έχει θέσει σε εφαρμογή προγράμματα στην Ελλάδα τα όποια στηρίζουν την απασχόληση και τις επενδύσεις.

Όλη η δήλωση του Προέδρου της Παγκόσμιας Τράπεζας για την Ελλάδα έχει ως εξής:

«Ξεκινήσαμε να δουλεύουμε με την Ελλάδα πολύ νωρίς κατά τη διάρκεια της θητείας μου το 2012. Αλλά τα πράγματα στα οποία δουλεύουμε είναι πράγματα όπως καλύτερη κοινωνική προστασία για τους πολίτες και κατάταξη της επιχειρηματικότητας βελτιώνοντας το επιχειρηματικό περιβάλλον κοιτώντας συγκεκριμένα την αντιμετώπιση της ανεργίας μακροπρόθεσμα.

Επενδύουμε μέσω του IFC, του τμήματος ιδιωτικού τομέα και έχουμε κάνει συζητήσεις με την ελληνική κυβέρνηση, αλλά δεν υπάρχουν άμεσα πλάνα για να γίνει αυτό και οποιαδήποτε τέτοια κίνηση να δοθεί δάνειο στην Ελλάδα θα έπρεπε να γίνει με την έγκριση των άλλων πιστωτών της Ελλάδας και του δικού μας εκτελεστικού συμβουλίου. Δεν υπάρχει τίποτα άμεσο, αλλά έχουμε δεσμευτεί ότι θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ελλάδα όπως το έχουμε κάνει μέχρι τώρα».

του Θανάση Τσίτσα
Πηγή: real.gr