22 Απριλίου 2017

Νέο ντοκουμέντο από το μακελειό στη Champs Elysees

11 υποψήφιοι, 47 εκατομμύρια ψηφοφόροι, 50.000 αστυνομικοί και μια χώρα σε πανικό. Η Γαλλία, χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, ζει σε πανικό και στη σκιά του τρόμου μετά τη νέα τρομοκρατική επίθεση, το βράδυ της περασμένης Πέμπτης (20.04.2017) στη λεωφόρο – σύμβολο των Ηλυσίων Πεδίων.


Μια επίθεση που άφησε πίσω της έναν 37χρονο αστυνομικό νεκρό. Ο δράστης έπεσε νεκρός επίσης, από τα πυρά άλλων αστυνομικών, αφού είχε τραυματίσει άλλους δυο και μια Γερμανίδα τουρίστρια. Μια επίθεση που βύθισε ξανά τη Γαλλία στον τρόμο και "ξύπνησε" μνήμες. Η στιγμή της ανταλλαγής πυροβολισμών στη Champs Elysees έχει καταγραφεί σε ακόμη ένα video, που έφερε στο φως η εφημερίδα Figaro. Την τρομακτική στιγμή έχει τραβήξει με το κινητό του ένας από τους περαστικούς που βρίσκονταν σε μια από τις πιο φημισμένες λεωφόρους του κόσμου τη στιγμή της επίθεσης.

Click4more: Επίθεση στο Παρίσι: Συγκλονίζει η μοναδική Ελληνίδα μάρτυρας [vid]
Ο άνδρας που καταγράφει με το κινητό του την ανταλλαγή πυροβολισμών και το θάνατο του δράστη, του 39χρονου Γάλλου Καρίμ Σερφί, δεν μπορεί να πιστέψει τις εικόνες που περνούν μπροστά από τα μάτια του. Φωνάζει, τρέχει να σωθεί όταν ακούγονται οι πρώτοι πυροβολισμοί, αλλά επιστρέψει για να καταγράψει ακόμη ένα ντοκουμέντο.

Ο άνδρας καταγράφει τα πάντα από την απέναντι πλευρά του δρόμου. ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ

Δείτε το video ντοκουμέντο


Το νέο video έρχεται στη δημοσιότητα την ώρα που η Γαλλία ετοιμάζεται να οδηγηθεί στις κάλπες, για τον πρώτο γύρο των προεδρικών εκλογών. Μια εκλογική μάχη που μοιάζει πιο αμφίρροπη και πιο κρίσιμη από ποτέ. Μια εκλογική διαδικασία με δυο φαβορί και 11 υποψήφιους.