08 Απριλίου 2017

ΓΕΛΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ! Πέρκα(ΣΥΡΙΖΑ) για Eurogroup: Δεν πανηγυρίζουμε αλλά τουλάχιστον έχουμε τα αντίμετρα

«Παίρνουν μέτρα 2% και μας λένε ότι είναι δημοσιονομικά ουδέτερα! Αυτό είναι προσβολή στη νοημοσύνη του λαού» απάντησε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κύρτσος

Την επομένη της προκαταρκτικής συμφωνίας που επετεύχθη την Παρασκευή 7 Απριλίου στο Eurogroup της Μάλτας, κι ενώ οι περισσότεροι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μοιάζουν να έχουν πάθει... αφωνία, ένα στέλεχος του κυβερνώντος κόμματος προσπάθησε να υπερασπιστεί την κυβερνητική πολιτική. 

«Χωρίς να μπορεί κανείς να πανηγυρίσει, λέμε ότι τουλάχιστον έχουμε τα αντίμετρα» είπε η Πέτη Πέρκα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ. 

Αποφεύγοντας να μιλήσει επί της ουσίας για τη συμφωνία που προβλέπει νέα μέτρα για να εξοικονομηθεί 1,8 δισ. ευρώ από τη μείωση των συντάξεων, μέτρο που θα ισχύσει από το 2019, και μείωση του αφορολόγητου ορίου για να εξοικονομηθούν ακόμη 1,8 δισ. ευρώ από το 2020 -εκτός κι αν το ΔΝΤ θεωρήσει ότι ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% δεν επιτυγχάνεται και αποφασίσει ότι το φορολογικό μέτρο πρέπει να ενεργοποιηθεί νωρίτερα- η κυρία Πέρκα επέλεξε να μιλήσει για τα αντίμετρα. 

«1% μέτρα για στέγαση, παιδική εργασία και ανάπτυξη» είπε η Πέτη Πέρκα του ΣΥΡΙΖΑ για τα αντισταθμιστικά μέτρα.

Έντονη ήταν η αντίδραση του ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου ο οποίος συμμετείχε στην ίδια τηλεοπτική συζήτηση στην τηλεόραση του Σκάι.

«Παίρνουν μέτρα 2% του ΑΕΠ και μας λένε ότι είναι δημοσιονομικά ουδέτερα! Αυτό είναι προσβολή στη νοημοσύνη του λαού!» εξερράγη ο κ. Κύρτσος.

Δείτε το βίντεο: