05 Απριλίου 2017

FT: Στο 1,5% η πρόβλεψη για ανάπτυξη-ΝΔ: Ο Τσίπρας ενδιαφέρεται μόνο για το πολιτικό του μέλλον

ΝΔ: Αποδεικνύει ότι τον ενδιαφέρει μόνο το πολιτικό του μέλλον

Σχολιάζοντας το δημοσίευμα των Financial Times (ότι ο Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία γιατί θα επέστρεφε σε μονοψήφια ποσοστά), η ΝΔ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα, ότι τον ενδιαφέρει να διατηρήσει μόνο την εξουσία και το πολιτικό του μέλλον.


«Το δημοσίευμα των Financial Times αποδεικνύει, άλλη μια φορά, αυτό που γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες: Ο κ. Τσίπρας για το μόνο που ενδιαφέρεται είναι η διατήρηση της εξουσίας του και το πολιτικό του μέλλον» σχολιάζει η ΝΔ.

 Και καταλήγει: Γι' αυτό διαπραγματεύεται τη συμφωνία με τις διάφορες συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και όχι ουσιαστικά με τους εταίρους της χώρας.

Η συνεχής καθυστέρηση βουλιάζει την οικονομία και την κοινωνία στην αβεβαιότητα».

FT: Στο 1,5% η πρόβλεψη για ανάπτυξη

Στο ίδιο άρθρο, οι Financial Times σημειώνουν ότι η εμπιστοσύνη για ισχυρή οικονομική ανάπτυξη φέτος έχει περιοριστεί, εξαιτίας των καθυστερήσεων στην αξιολόγηση. «Οι προβλέψεις του περασμένου Δεκεμβρίου, από το ΔΝΤ και την Τράπεζα της Ελλάδας, για ανάπτυξη 2,7% το 2017 έχουν αναθεωρηθεί προς τα κάτω, στο 1,5%», αναφέρει το δημοσίευμα.

Αυτή η αναθεώρηση έχει γίνει με βάση την εκτίμηση ότι θα υπάρξει συμφωνία μέσα στον Μάιο, συνεχίζει το δημοσίευμα. «Αν όχι, τότε βλέπουμε μία επιστροφή στην ύφεση για το πρώτο εξάμηνο του χρόνου», δήλωσε αξιωματούχος της ΤτΕ, στους Financial Times.



Πηγή: FT: Ο Τσίπρας απέρριψε τη συμφωνία γιατί θα επέστρεφε σε μονοψήφια ποσοστά | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/329273/ft-o-tsipras-aperripse-ti-symfonia-giati-tha-epestrefe-se-monopsifia-pososta#ixzz4dKL6UGNx